Kamuoyunda 'Çarşı davası' olarak bilinen, Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla suçlanan 35 sanığın yargılandığı davanın görülmesine 11 Eylül'de devam edilecek.
Kritik davanın görülmesine saatler kala, Beşiktaş'tan bir ilk geldi. Davanın başından bu yana kadar "Çarşı" hakkında sessiz kalan Beşiktaş, konu hakkında ilk kez bir reaksiyon gösterdi ve resmi twitter hesabından bir tweet attı.

Beşiktaş tarafından atılan bilgilendirme tweetinde; "Kamuoyunda 'Çarşı Davası' olarak bilinen, 35 sanığın yargılandığı davaya yarın (11 Eylül) İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, 35 şüpheli dışında, 9 polis de "şikayetçi" sıfatıyla yer alıyor.

35 şüpheli hakkında, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ayrıca, yine şüpheliler hakkında ayrı ayrı, "Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" gibi çeşitli suçlardan 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.