Beşiktaş ile Gökhan Töre'nin hikayesi resmen sona erdi. Milli futbolcu, kendisinin bonservisini alamayan Siyah-beyazlılar'ı, alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle icraya verdi.

22 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'ta 33 resmi karşılaşmada forma giydi. Garanti parası 900 bin euroydu, maç başılardan da 330 bin euro kazanma hakkı elde etti.
 
1 MİLYON EURO İNMİŞTİ
 
Yönetim, Gökhan'ın bonservisini Rubin Kazan'dan almak istiyordu ama 7.5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı. Çünkü Töre, yıllık 2.2 milyon Euro isterken kulüp ise 1.2 milyon Euro öneriyordu.
 
Ama geçen hafta Ertuğrul Karanlık'a tedavi olmak için geldiğinde takımın barbekü partisine de katılıp yöneticilere 'Beni alın' diyen Gökhan, 1.2 milyon euroya imza atacağını da söyledi.
 
ESCUDE VE DANY GİBİ
 
Fakat Rubin Kazan ile pazarlığa 2.5 milyon eurodan başlayan Beşiktaş, sonrasında teklifini maksimum düzeye; 4 milyon euroya çıkarsa da Rusları ikna edemedi. Bu nedenle görüşmeler tıkandı.
 
Transferin gerçekleşmeyeceğini anlayan Gökhan da yaklaşık 600 bin euroluk alacağını tahsil etmek için hukuki yola başvurdu. Dany ve Escude gibi kulübü icraya veren Töre'nin, Siyah-beyazlılar'a transfer olma olasılığı sıfırlandı.