SPORDA Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi yasasından yöneticilere ilk “Alkol cezası” kapıda... Hürriyet gazetesinden Fatih Saboviç'in haberine göre, geçtiğimiz pazar günü Olimpiyat Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasında gözlerden kaçan bir ayrıntı ortaya çıktı. Stadyumun VIP tribününde içki ikram edildiği öne sürüldü.

Kamera kayıtlarına bakıldığında, alkol tüketen kişilerin Beşiktaş Kulübü yöneticileri olduğu tespit edildi. Olimpiyat Stadı’nda görev yapan büfe görevlisinin, Beşiktaş tarafından gönderildiği ve plastik bardakta içki verdiği belirtildi.

GÖRÜNTÜLERDEN BELİRLENDİ

Daha sonra müfettişler, hem olayı hem de görüntü dökümünü inceledi. Kayıtlarda, Beşiktaş idarecisi Yalçın Kaya Yılmaz, genel sekreter Metin Albayrak ve BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı’nın maç esnasında plastik bardakta alkol tükettiği görülüp, tutanak tutuldu.Şimdi ise, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi yasası gereğince, yöneticiler hakkında gerekli işlemlerin yapılması bekleniyor.
Yasaya göre, salonlar, sahalar ve müsabaka alanlarında içki içilmesi yasak...

6222 SAYILI YASA NE DİYOR?

Türkiye'destadyumlar ile spor alanlarındaki şiddetin önüne geçmek amacıyla yürürlüğe giren Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi yasası, alkolle ilgili de yaptırımlar içeriyor. Öyle ki, 6222 sayılı yasanın üçüncü bölümü olan “Yasak Fiiller ve Ceza Hükümleri” kısmı, içki konusundaki düzenlemelere yer veriyor. Yasanın, 12. maddesinde “Spor alanlarına sokulması yasak maddeler” içerisinde alkol de bulunuyor. 13. maddede ise, “Spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması” içeriği işleniyor. Spor alanlarına müsabaka sırasında alkollü içecek sokan kişinin, fiili daha ağır bir cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, adli para cezasına çarptırılması gerektiği belirtiliyor.

PARA CEZASI KAPIDA

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme yasasının 13. maddesinde, “12. maddenin birinci fıkrasının (c) bendi hükümlerine aykırı olarak spor alanlarına müsabaka sırasında uyuşturucu veya uyarıcı madde ya da alkollü içecek sokan kişi, fiili daha ağır bir cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, adli para cezası ile cezalandırılır” ibareleri yer alıyor. (Hürriyet)