HTSPOR.COM'a oyuncuların kasıtlı olarak kart görmesinin kurallara aykırı olmadığını söyleyen Ahmet Akpınar, "Kurallar buna izin verdiği sürece bu uygulanacak. Kurallar da bu suç unsuru olarak görülmüyorsa, niye bu uygulanıyor diye sormak anlamsız" diye konuştu.

"BUNUN CEZA OLMASI İÇİN TALİMATLAR DEĞİŞMELİ"
Oyuncuların kasıtlı olarak ceza görmesinin engellenmesi için talimatların değişmesi gerektiğini vurgulayan Akpınar, "Bu tür uygulamaları cezalandırmak için etik kurula sevkedersiniz. Ancak Etik Kurul da disiplin talimatında bu tür uygulamalar için ceza gerektirmediği için ceza veremez. Verirse disiplin talimatına aykırı hareket etmiş olur" şeklinde konuştu.

"YENİ UYGULAMA SEZON SONUNDA OLABİLİR"
UEFA'nın Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya 1 maç men ve oyuncular Ramos ile Alonso'ya 20 şer bin euro para ceza verilmesini de değerlendiren Akpınar, "UEFA orada etiğe aykırı davranışlar nedeniyle ceza verdi. Buna karşın bizdeki etik kurul bu yönde karar veremiyor. Bunun önüne de lig ve kupa talimatları ayrı. Bunların ikisi birleştirilir ve centilmenliğe aykırı hareketler de cezalandırılabilir. Yönetim toplanır ve Disiplin Kurulu talimatı değiştirilir, yeni karar da şu aşamada değil sezon sonunda yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe maçında Lugano ve Santos'un kasıtlı kart gördüklerini hatırlatan Ahmet Akpınar, "Oyuncumuz Necip kart gördü, bunu yayıncı kuruluş tüm ayrıntılarıyla gösterdi. Ancak yayıncı kuruluş, dünkü maçta Lugano ve Santos'la ilgili herhangi bir detaya yer vermedi. Bu oyuncuların kenardan talimat aldıkları ortaya çıkarılamaz mıydı?" sorusunu sordu.

"BU KONUŞMALAR SOYUNMA ODASINDA DA YAPILIR"
Bazı insanların kendi takımlarından oyuncuların kart görmesini sorun yapmadığını, buna karşın sıkıştıkça rakip takıma gönderme yaptıklarını belirten Ahmet Akpınar, "Zaten oyuncular bunun farkındadır. Bu tür konuşmalar, sadece sahada içerisinde değil,  soyunma odasında da yapılır. Disiplin talimatlarında da ceza unsuru olmadığı için de  bunlara ceza veremezsiniz" yorumunu yaptı.




Habertürk