SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 1. Amatör Küme B Grubu'nda mücadele eden Harunustaspor Kulübünün kripto para "Bitcoin" ile kadrosuna kattığı 22 yaşındaki futbolcu Ömer Faruk Kıroğlu, yeni takımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kulübün adının duyurulması amacıyla 2 bin lira değerindeki sanal para 0.0524 "Bitcoin" ve ayrıca 2 bin 500 lira ücretle sezon sonuna kadar Harunustaspor Kulübüne transfer olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Ömer Faruk, Akyazı Stadı'nda takımıyla antrenman yaptı.

Ömer Faruk, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önceki kulübünde oynarken Harunustaspor Kulübü Başkanı Haldun Şehit'in kendisini arayarak, sanal para ile transfer fikrini anlattığını belirtti.

Bu teklifin ilk başta kendisine sıcak gelmediğini çünkü "Bitcoin" hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını aktaran Ömer Faruk Kıroğlu, "Sanal alemde duymuştum. Nedir, ne değildir araştırma yaptım. Daha çok Bitcoin'in inişi, çıkışıyla alakalı değil de dedik ki beraber bir ilke imza atalım. Amatör kulüplerin de bir ilki başarabildiğini göstermek için böyle bir adım atma tercihinde bulunduk. Allah nasip ederse daha iyi olur." diye konuştu.

Futbolcu Ömer Faruk, ailesinin bu konu hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ailemle oturduk, konuştuk. Ailem hiçbir zaman paraya değer veren bir aile değil. Sadece geleceğimi düşündükleri için bana saygı duydular. Başkanla beraber yürümek istediğim için kabul ettik. Bir yeniliğe imza atmak istedik. Saha içinde arkadaşlarımdan ilginç tepkiler alıyorum. Bazı ağabeylerim sürekli 'Bitcoin Ömer, Bitcoin Ömer.' diye sesleniyor. Sağolsunlar çok iyi, çok sıcak kanlı insanlar. Benimle çok ilgilendiler. Rehavete kapılmayacağız, hedefimiz şampiyonluk. Bunun için hep beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz."

"Bitcoin" transferinin arkadaşları arasında da espri konusu olduğuna dikkati çeken Ömer Faruk, "Aradılar sağolsunlar. Dediler, ne oluyor, ne bitiyor? Bu konu hakkında herkes bilgi sahibi olmak istiyor. Ben de herkese bilgiyi aktarıyorum. 'Bitcoin'i de takip ediyoruz ancak amacımız parasal anlamda değil de bir ilki gerçekleştirmekti. Bu fikir hoşuma gitti, inşallah bu yolda beraber yürüyeceğiz." şeklinde konuştu.

- Şehit: "Büyük yankı uyandırdı"


Kulüp Başkanı Haldun Şehit, kulübün, Akyazı ve Sakarya'nın tanıtımını yapmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Bu transferin dünyada ve Türkiye'de ilk olacağını, bu yüzden tarihe adlarını yazdırma şanslarının olduğunu Ömer Faruk Kıroğlu'na ilettiklerini aktaran Şehit, "Daha sonra dönüşünde, 'Siz yenilikçisiniz, ben de bu yeniliğe ayak uydurmak istiyorum.' dedi. Transferi riske atmamak için de bu olayı ikiye bölerek gerçekleştirdik. Aslında ben transferin tamamını 'Bitcoin' ile gerçekleştirmek istiyordum ama risk ortadan kalksın diye böyle yaptık." ifadelerini kullandı.

Şehit, dünyada bir ilk olduğu için hep olumlu tepkiler aldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnsanlara reklamın nasıl yapıldığını göstermek istedik, çünkü biz köy takımıyız. Türkiye'yi hedefliyordum ancak şu an kıtaları geçtik, Japonya'dan bile gelenler oldu. Sürekli Amerika'dan, İngiltere'den, Fransa'dan ve Almanya'dan telefonlar alıyorum. Büyük yankı uyandırdı. Tarihte bir ilk olması bizlere gurur veriyor. Türk olduğumuzu, her zaman farklı olduğumuzu gösterdik."

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise Türkiye'de ilkleri her zaman Akyazı'nın yaşadığını belirterek, transferin takıma hayırlı olmasını diledi.