Türkiye Spor Toto 1'inci lig takımlarından Bucaspor'un Türk Patent Entitüsü'ne onaylı beş logosuna bir gıda şirketine olan borcundan dolayı haciz konuldu. 34 bin liralık borcun ödenmemesi durumunda logoların açık arttırmayla satışa çıkarılacağı belirtildi.

İzmir Menemen'de faaliyet gösteren Güleç Gıda Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, 2010 ile 2012 yılları arasında kulübe verdiği gıdaların karşılığı olan toplam 34 bin Lira borcun bugüne kadar ödenmemesi üzerine avukatları Sercan Ergen, aracılığıyla, icra takibi başlattı. İzmir 27'nci İcra Müdürlüğü, üzerinde üzüm fotoğrafı bulunan 2005 ve 2011 yıllarında Türk Patent Enstitüsü tarafından da tescil ettirilen, Buca Spor 1928 yazan Lacivert-kırmızı, Sarı-lacivert ve sarı renklerden oluşan takım forması üzerindeki üç logoyla, takımın ürünlerini satan Bucastorm mağazalarının iki amblemine haciz konmasına karar verdi. İcra Müdürlüğü, verdiği takip örneğini de Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi'ne gönderdi. Patent Enstitüsü de haciz konulan beş markayı kulübe bildirdi.

AÇIK ARTIRMADA SATILACAK

Güleç Gıda'nın avukatlığını yapan Sercan Ergen, "Bucaspor, şirketten gıda alımı yaptı. Borç 2012 yılı Haziran ayında 19 bin liraydı. Yasal faizi ve mahkeme masrafları ile birlikte 34 bin lirayı buldu. Defalarca borcu ödemesi için çağrı yaptık. Ama oralı olmadılar. Son çare olarak logolara haciz koydurdum" dedi. Avukat Sercan Ergen, bundan sonraki aşamanın ise icra müdürlüğü tarafından tayin edilecek bilirkişi tarafından marka değerinin tespiti yapılacağını, ardındanda logoların açık artırmada satılacağını söyledi.