TEKİRDAĞ (AA) - Ulusal ve uluslararası şampiyonalara hazırlanan Bulgaristan yelken takımları, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünde kamp yapıyor.

Bulgaristan'ın Omsk Cyclone ve Burgaz yelken kulüplerinden gelen milli sporcular, Tekirdağ'da kamp yaparak şampiyonalara hazırlanıyor.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgar takımlarının kulübün tecrübelerinden faydalanmak için kampa geldiklerini söyledi.

Şen, kamp sürecinde onlarla tecrübelerini paylaşacaklarını ifade ederek, "Kulübümüzde 2 Bulgar takımını misafir ediyoruz. Burada bizimle bire bir kamp yapacaklar. Daha önce farklı kulüp takımları da bizimle kamp yapmayı tercih etmişti. Bu kamplardan gayet memnunuz. Antrenmanlarımız gayet iyi gidiyor. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Daha başarılı sporcular yetiştirmek için kulüp olarak çalıştıklarını belirten Şen, "Bulgar takımlarının burayı tercih etmesinin en büyük nedeni kulübümüzün tecrübeli ve güçlü olması. Türkiye'de yelken kulüpleri sıralamasında üst sıralarda olan, başarılı sporculara sahip bir kulübüz. Her takım iyi sporcularla antrenman yapmak ister, bu yüzden takımlar burayı tercih ediyor. Bu kamplar bizim için de iyi oluyor. Kamp sonunda yapılacak yarışla takımlar ülkelerine dönecek." ifadelerini kullandı.

Omsk Cyclone takımının antrenörü Stoyan Tuzlukov da her zaman iyi takımlarla kamp yapmanın faydalı olacağını dile getirerek, Tekirdağ'da verimli bir kamp süreci geçireceklerini aktardı.