ntvmsnbc ve Ajanslar

BURSA - Bursaspor Kulübü'nün Başkanı İbrahim Yazıcı, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 2005 yılında yapılan ihaleler nedeniyle gözaltına alındı.

İbrahim Yazıcı, daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği'nde getirildi.

Ancak kısa bir süre sonra İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliği nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Serbest bırakılan Yazıcı, emniyet binasından çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İfade verdik. Ve kendileri de çıkarken, bunun bir yanlışlık olduğunu söyleyip, özür dilediler'' diye konuştu.

Yazıcı, bir gazetecinin, ''(Pardon) filmine benzer bir şey mi oldu?'' yönündeki sorusuna, ''Pardondan da ileri. Bir insanı böyle bir yerde ifadeye çağırırken, çok iyi incelenmesi lazım. Evrakların da tam tekmil incelenmesi lazım'' yanıtını verdi.

''Bununla ilgili hukuki süreç başlatacak mısınız?'' sorusuna karşılık Yazıcı, ''Bakalım'' diye yanıtladı.

İbrahim Yazıcı, ''Yanlışlık nereden kaynaklandı?'' sorusu üzerine ise ''Ben ne bileyim, oraya sorun'' dedi.

AVUKATI: TAMAMEN 'PARDON' MESELESİ
Bursaspor Kulübü'nün hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi avukat Öztürk Yazıcı ise olay nedeniyle üzgün olduklarını belirterek “Tamamen bir 'pardon' meselesi oldu" dedi.

Yazıcı şöyle konuştu: “Başkanımızın herhangi bir ihaleye girmesi, herhangi bir ihalede yolsuzluğa karışması, telefon açması veya telefon alması gibi bir olay söz konusu değil. Tamamen Türk işi... Bir isim benzerliği, bir şirket ismi benzerliğinden dolayı sabah gözaltına alındı.

Birkaç saat içinde delilleri topladık ve ibraz ettik. İstanbul Ticaret Sicili'nden bir başka İbrahim Yazıcı'nın kayıtlarını çıkardık. Asıl aradıkları İbrahim Yazıcı'nın kayıtlarını çıkardık verdik. Her şey ortaya çıktı.''

Avukat Yazıcı, emniyet müdürlüğünün konuyla ilgili bir açıklama yapacağını da ifade etti.