Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor, kupasını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener'in elinden aldı.

Bursasporlu futbolcuları taşıyan üstü açık otobüs, kentteki ''şampiyonluk turu''nun ardından saat 20.15'te stada giriş yaptı. Futbolcuları, stadı dolduran yaklaşık 40 bin yeşil-beyazlı taraftar adeta bağrına bastı.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcuları taşıyan otobüs, stada girişte Mehter Takımı tarafından karşılandı.

Futbolcuların stada girişiyle saha kenarında bekleyen taraftarlar, otobüsün yanına akın etti. Havai fişeklerin atıldığı, ışıklı lazer gösterilerinin yapıldığı stat içindeki kutlamalarda futbolcular, taraftarlarla birlikte ''şampiyon Bursaspor'' tezahüratı yaptı.

Taraftarlar, tezahüratlarda başkan İbrahim Yazıcı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ı da unutmadı. ''En büyük başkan, bizim başkan'', ''Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam'' tezahüratlarına, Yazıcı ve Sağlam, alkışlarla ve Bursaspor kaşkollarını sallayarak karşılık verdi.

Stat içinde yapılması planlanan kutlama yoğunluk nedeniyle iptal edildi. Bunun üzerine TFF Başkanı Mahmut Özgener, Bursasporlular'ın bulunduğu üstü açık otobüse davet edildi.

Başkan İbrahim Yazıcı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ı kucaklayarak kutlayan Özgener, daha sonra tüm futbolculara şampiyonluk madalyalarını taktı.

Futbolcuları da sarılarak kutlayan Özgener, şampiyonluk kupasını takım kaptanı Ömer Erdoğan'a verdi. Ömer Erdoğan'ın şampiyonluk kupasını kaldırmasıyla stat içindeki coşku doruğa ulaştı.

Havai fişek ve ışıklı lazer gösterileri eşliğinde Bursasporlu taraftarlar, ''Kıskananlar çatlasın'' şeklinde tempo tuttu.

Atatürk Stadı ''şampiyon'' tezahüratlarıyla inlerken kupa, üstü açık otobüs üzerindeki futbolcuların tek tek ellerinde dolaştırıldı. Kupanın verilmesinin ardından kutlama töreni sona erdi.

Futbolcular, stadı yine üstü açık otobüsle terk ederken, taraftarlar bir süre daha stadın içinde kaldı. Bazı taraftarlar takımın ayrılmasından sonra da tezahüratlarına devam etti.

YEŞİL-BEYAZLI TARAFTARLAR, SARI-LACİVERT RENKLERDE BİR TABUTU SAHAYA İNDİRDİ




Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un kutlamaları ilginç görüntülere sahne oluyor.

Bir grup Bursaspor taraftarı, üzerinde sarı-lacivertli kumaş bulunan bir tabutu, Bursa Atatürk Stadı'na getirdi. Önce tribünlere çıkarılan tabut, daha sonra taraftarların tekbir sesleri arasında sahaya indirildi. Taraftarlar, tabut başında dua okumayı da ihmal etmedi. Fenerbahçe'ye gönderme yapılan bu sahne, tribünlerdeki taraftarlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Bursa Atatürk Stadı'nda binlerce meşale aynı anda yakıldı. Bu sırada ışıkları söndürülen stat, yakılan meşalelerle ışıl ışıl olurken, stat içini sis perdesi kapladı. Meşalelerin yakılmasıyla tribünlerdeki coşku iki katına çıktı. Bu sırada bazı taraftarların dumandan etkinlendikleri gözlendi.

Bursaspor tezahüratlarının eksik olmadığı kutlama töreninde, kapalı kale arkası tribünde beyaz ve yeşil renklerde açılan kartonlarla yapılan ''Meksika dalgası'' herkesi büyüledi.

Taraftarların büyük çoğunluğunun kutlamalara Bursaspor formaları, atkıları ve bayraklarıyla geldikleri gözlendi. Özellikle bayan ve çocuk taraftarların kafalarına yeşil-beyazlı renklerde peruk taktıkları görüldü. Yoğunluktan olumsuz etkilenmemeleri için özürlü taraftarlar saha içinde güvenli bir bölgeye alındı.

Taraftarların yoğunluğu nedeniyle stat çim alanına kadar tamamen doldu. Futbolcuların çıkacağı tünele özel güvenlik elemanlarınca koridor oluşturuldu.



samanyoluhaber.com