Bursa'da, Bursaspor eski başkanlarından Recep Günay ve bazı kongre üyelerince, ''Bursaspor'un 2009 yılında yapılan genel kurulun iptaline ve kulübe yeni kayyum atanmasına'' ilişkin açılan, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ''Genel kurulun iptali ve kayyum atanması'' yönündeki kararının ardından Yargıtay 7. Hukuk Dairesi tarafından, ''Genel kurulun iptali ve kulübe yeni kayyum atanması için yeterli gerekçe olmadığı'' belirtilip geri gönderilen dava, yeniden görülmeye başlandı.

Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yeniden görüşülen duruşmada, davacı Bursaspor'un eski başkanlarından Recep Günay, avukatı Yücel Akgün, Bursaspor'un hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi avukat Öztürk Yazıcı ile kulüp avukatı Jale Demir hazır bulundu.

Günay'ın avukatı Yücel Akkgün, genel kurulun iptali ve kulübe kayyum atanması talebini içeren dava dosya ile Bursasporlu yöneticiler hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesini mahkemeye ibraz etti.

Daha sonra söz alan Recep Günay, ''Bizi o genel kurula bilerek almadılar. Çünkü biz bilanço kalemlerinde yapılan oynamaları biliyorduk. Buna itiraz edeceğimizi anladılar ve bizi genel kurula almadılar'' dedi.

Bursaspor adına söz alan Öztürk Yazıcı ise derneğe ''kayyum'' atamanın İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğunu belirterek, ''Bu konuda da Sulh Hukuk Mahkemeleri yetkilidir. O yüzden bu konuyu bu mahkemede tartışmak yersizdir. Belirtildiği gibi aralarında eski ve yeni yöneticilerin ve şahsımın da bulunduğu toplam 35 kişi hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir dava açıldı. Bu davanın beraatle sonuçlanmayacağını kimse öngöremez. Bu yüzden kayyuma gerek yoktur'' dedi.

Mahkeme heyeti, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 14 klasörlük dosyanın incelenmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

-DAVANIN GEÇMİŞİ

Bursaspor'un eski başkanlarından Recep Günay, 9 Haziran 2009'da yapılan Bursaspor'un genel kuruluna bazı üyelerin alınmadığı, bazı üyelerin ise haksız yere üyeliklerinin iptal edilerek oy kullanmalarının engellendiği iddiasıyla, ''Genel kurulun iptali ve kulübe kayyum atanması'' dava açmış ayrıca Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Davanın görüldüğü Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, ''genel kurulun iptali'' yönünde karar vermiş, ancak Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, ''Üyeliklerin iptalinin, genel kurulun iptali için yeterli gerekçe olmadığına bu çerçevede kulübe kayyum atanmasının gerekli olmadığına'' kanaat getirerek kararı bozmuş, dava dosyasını da varsa başka delillerin de mahkeme tarafından araştırılıp değerlendirilerek yeniden görüşülmesi için geri göndermişti.

(İnternet Spor)