Bursa 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde görülen davada kara çıkmadı. Bursaspor Kulübü'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında görülen davaya bu gün 36 sanıktan 26'sı katıldı. Bursaspor Kulübü eski Başkanları Recep Günay ile Sedat Topaloğlu'nun Cumhuriyet Savcılığı'na geçen yıl ağustos ayında verdikleri şikayet dilekçesi ile başlatılan soruşturmayla ilgili geçen haziran ayında gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer tutuklandı, ancak bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest bırakıldı. Kulüp Başkanı Yazıcı rahatsızlandığı için tutuklu bulunduğu süreyi hastanede geçirdi.
 
Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 sanık bugün hakim karşısına çıktı.
 
"36 YIL HAPİS İSTEMİ"

Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'ya 36 yıl hapis istemi ile dava açıldı. Diğer sanıklar hakkında 'örgüt kurmak' suçundan 3- 6, 'örgüte üye olmak' suçundan 1- 3, 'zimmet' suçundan 5- 12, 'görevi kötüye kullanmak' suçundan ise 1- 7, 'soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekten' 2- 5, 'sahtecilik' suçundan 2- 5, 'özel belgede sahtecilik' suçundan da 1- 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen İbrahim Yazıcı ve diğer sanıklar ise "Paramızla rezil olduk. Yaptığımız onca güzel işin karşılığı bu mu olmalıydı" şeklinde dert yandı. Savcılıktaki verdikleri ifadelerini tekrar eden sanıklar suçsuz olduklarını belirtti. Dava 26 Ocak'a ertelenirken, şikayetçiler ise bur sonraki duruşmaya gerekirse polis zoru ile getirilecek. Adliye çıkışında gazetecilerin "Dava ile ilgili bir şey söyleyecek misiniz?" şeklindeki sorusuna Başkan İbrahim Yazıcı, "Söyleyeceklerimizi içeride söyledik zaten." diye cevap verdi. Daha sonra Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı ve diğer yöneticiler adliyeden ayrıldı.
 

CİHAN