F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım’ın düzenlediği toplantıdaki enteresan satır başlarından biri de geri çekilen CAS davasıydı.

Konuyla ilgili kendisine yöneltilen “CAS davasını geri çekerken hangi ülke menfaatini düşündünüz?” sorusuna Yıldırım şu cevabı verdi...

- CAS Davası ülke menfaatleri düşünülerek çekildi. Ancak benim bu kararda imzam bulunmuyor. “CAS’taki davayı kaldırın” dediler, kaldırdık. Bu menfaatler arasında 2020 adaylığı da vardı. CAS davasını eğer çekmişsek şu iyi bilinsin. Bu davayı bu süreçte yeniden açabiliriz. Ben hapisteydim. “CAS davasını çekmeye imza atmıyorum, yönetim kurulunda ne karar alırsanız onu alın” dedim.

Başkan Yıldırım, kulüp içindeki muhalif kanada da seslendi ve şöyle dedi...

‘F.BAHÇELİLERİN BİRLEŞMESİ GEREKİYOR’

ZOR günlerden geçiyoruz. Bu günlerden kurtulmak için Fenerbahçelilerin birleşmesi gerekiyor. Gün, birlik beraberlik günüdür. Elbirliğiyle Fenerbahçe’yi düzlüğe çıkaralım. UEFA’daki hukuk süreci tamamlanınca olağanüstü kongre yapabiliriz.

- F.Bahçe’yi kapalı kapılar ardında bölmeye, taraftar grupları üzerinden türlü oyunlarla kulübü karıştırmaya çalışanlara ve üstelik bunu F.Bahçe’de başkan olma uğruna  yapanlara bu son çağrımdır. Gelin önce elbirliğiyle F.Bahçe’yi düzlüğe çıkaralım.

‘KULÜBÜ KURTARIP YÜZ YÜZE HESAPLAŞALIM’

TÜRKİYE’yi ve Fenerbahçe’yi hak etmediği bu hukuk garabetlerinden kurtaralım. Ondan sonra da yüz yüze hesaplaşalım. Avrupa’daki hukuk mücadelemizin tamamlanmasından hemen sonra Fenerbahçe’ye yakışır bir olağanüstü kongre yapalım.

- Kulüpten ihraç edilenlerin hepsi için genel kurula affedilmeleri için teklif götüreceğim. Ne söyleyeceğiniz varsa orada söyleyin? Mücadelenizi orada sürdürün, mahkeme kapılarında değil. Çıkın aday olun. Buna cesaretiniz yoksa sonsuza kadar susun ve Fenerbahçe’den uzak durun.

Ve Ersun Yanal işbaşı yapıyor

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım dün yaptığı basın toplantısında, “Hocayı yarın (bugün) açıklıyoruz. Hoca hemen görevinin başında olacak” dedi. Bu ismin Ersun Yanal olduğu öğrenildi. Bu sabah kulübe gelerek yönetimle son kez görüşecek olan Yanal’ın ismi resmen Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak açıklanacak. Böylece Ersun Yanal Aykut Kocaman’dan boşalan koltuğa oturacak ve sarı lacivertli takım için kolları sıvayacak.

Benfica indirim yaparsa Cardozo transferi olur

Paraguaylı golcünün transferinin kapanmadığını söyleyen Başkan Yıldırım, “Benfica ücreti uygun seviyelere çekerse Cardozo’yu alırım” dedi.

TRANSFERDE yaşananlara rağmen hız kesmeyeceklerinin sinyalini de veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, listelerinde bulunan Cardozo için de konuştu...
Yıldırım, oyuncuyla ilgili çıkan dedikodulara son noktayı koydu ve golcünün transferinin kapanmadığını söyledi. Cardozo’nun transferi için uğraştıklarını dile getiren Aziz Yıldırım, Benfica’nın istediği ücretleri uygun seviye çekmesi durumunda transferi noktalayacaklarını belirtti ve şöyle konuştu...
- Bizim dediğimiz rakamlara gelirlerse Cardozo’yu alacağız. Görüşmelerimiz sürüyor. Takım için gereken neyse biz onu yapacağız.

ÜÇLÜ TOPLANTI

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, genel sekreter Talat Yılmaz ve yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün ile birlikte basının karşısına geçti, soruları yanıtladı.

Bizleri suçlayanlar temiz olsun

BİZE davalar açılıyor.  Recep Özcan kimdir? Ali Şen döneminde Fenerbahçe yönetiminde çalışmış. Haluk Ulusoy zamanında disiplin kurulunda bulunmuş. Kendisiyle ilgili Konya’da bir hakime rüşvet vermek, almak, suç örgütü kurmak, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak suçlarından gözaltına alınmış.  Bizi suçlayacak olanların biraz temiz olması lazım.

KİME NE DEDİ?

Şenez Erzik ve Demirören’e


UEFA’da yargılanıyoruz. Ne Şenes Erzik, ne Yıldırım Demirören ortada yok. Konuşmuyorlar. Verdikleri kararları açıklamıyorlar. Sayın Demirören ve Erzik’in kamuoyuna konuşmaları lazım. Çıkıp açıklama yapmaları gerekiyor.

Ünal Aysal’a

FENERBAHÇE Başkanlığı’nı hiç bir zaman kendi menfaatim için kullanmadım. Başkaları gibi kendi taraftarlarımı dolandırmadım.

İbrahim Hacıosmanoğlu’na

TRABZON’a yeni bir başkan geldi, agresifleşti. Biz agresif olmamasını düşündüğümüz için kendisine cevap vermedik.