Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Eskişehirspor ve Sivasspor'un Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) organizasyonlarından 1 yıl men edilmesi kararını onadı.

Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerince UEFA'nın verdiği "Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası kararı"na karşı yapılan itiraz, CAS tarafından reddedildi.

MESUT HOŞCAN: HUKUKÇULARIMIZI ÇAĞIRDIK KARARI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Kararın açıklanmasının ardından NTVSpor kanalına bağlanan Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan kararı değerlendirdi. Hoşcan karardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını söylerken, kulübe ceza verilirken suçu işlediği iddia edilen bireylerin başka kulüplerde görevlerine devam etmesinin UEFA'nın açmazı olduğunu belirtti. Hoşcan şunları söyledi;

"Tabii ki çok üzgünüz. Gerek UEFA gerek CAS'da yaptığımız onurlu mğcadele sonrasında CAS cezamımzı onadı. UEFA kararlarında da aksayan durumlar olabiliyor. Biz savunmamızda eğer bir suç varsa sucu işleyenlerle ilgili olarak bireysel olarak ceza verilmesi gerektiğini belirtmiştik. Ayrıca bu cezalara neden olan bireylerin de başka yerlerde çalışmaya devam etmesinin UEFA'nın yanlışı olduğunu söylemiştik.

Sivasspor'a da geçmiş olsun diliyorum.

Hukuksal olarak CAS dışında başka durumlar varsa değerlendireceğiz. Hukukçularımızı çağırdık, bakacağız..."