CAS, UEFA ve sarı lacivertli cepheden aldığı savunmaların ardından verdiği kararda Fenerbahçe'nin 2 yıl olarak belirlenen cezasını onadı.

CEZA 2 YILA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

F.Bahçe’nin, UEFA Disiplin Kurulu’nun, Süper Lig’de 2010-11 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili verdiği 2+1 yıl men cezası için UEFA Tahkim Kurulu’na yaptığı itirazla ceza 2 yıla düşürülmüştü.

CAS'ın Beşiktaş ile ilgili kararını ise önümüzdeki cuma günü açıklaması bekleniyor.

RESMİ AÇIKLAMA DA YAPILDI

Bu karar Fenerbahçe AŞ tarafından KAP'a şöyle duyuruldu: "UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhine vermiş olduğu 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili kararın iptaline ilişkin Kulübümüz tarafından yapılan başvuru, CAS Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin 28.08.13 tarihli kararı ile reddedilmiş ve UEFA Tahkim Kurulu'nun 10 Temmuz 2013 tarihli kararının onandığı tarafımıza bildirilmiştir"

UEFA son kararını yarın verecek

CAS'ın Fenerbahçe için aldığı 2 yıllık Avrupa'dan men cezasını onamasının ardından akıllara tek bir soru geldi... Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebilecek mi?

Konuyla ilgli Fenerbahçe Spor Kulübü'nden ulaştığımız kaynaklar bu kararı UEFA'nın verceğini belirtti.

UEFA'nın olası bir erteleme kararı ile Fenerbahçe bu yıl yoluna Avrupa Ligi'nden devam edebilecek ve ceza gelecek yıldan itibaren uygulanacak. Böylece Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele edecek ve cezasını önümüzdeki iki yıl boyunca çekecek.

Diğer bir ihtimal ise; kararın derhal uygulanarak, Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmesi olacak.

FENERBAHÇE BU YIL UYGULANMASINI İSTİYOR

Hürriyet'in ulaştığı bilgilere göre ise; Fenerbahçe Kulübü yetkilileri cezayı bu yıldan itibaren çekmek istediğini belirtiyor...

UEFA YARIN TOPLANACAK

UEFA Yönetim Kurulu, yarın öğlen saatlerinde olağanüstü olarak toplanacak ve Fenerbahçe hakkına son kararını verecek...