Sabah saatlerinde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yönetici arkadaşları ile bir araya gelen Başkan Demirören, yaklaşık 2 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan'ın yöneticelere TFF Başkanlığı'na aday olacağını söylediği kaydedildi. Yönetim kurulu toplantısının ardından Başkan Yıldırım Demirören tesislerden ayrıldı. 

AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLAYACAK
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'in, akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adayı olacağını açıkladı. 

Sabah saatlerinde yapılan yönetim kurulu toplantısı ardından basın mensuplarırının karşısına çıkan Mete Düren, yaşanan gelişmeleri aktardı. 

Yıldırım Demirören ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Mete Düren, "Bu, bir aile içi sohbet toplantısıydı. Resmi yönetim kurulu toplantısı olarak kabul etmeyelim. Türk futbolu önemli bir dönemden geçiyor. Başkan, önemli bir karar verme aşamasında olduğundan dolayı toplantı uzadı. Duygusal toplantı oldu. İyi günde de kötü günde de bir arada olduk. Anılar paylaşıldı, duygu yüklü saatler geçti. Başkanımız akşam üstü Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı adaylığını açıklayacak. Açıklama yapıldıktan sonra yürüyecek bir süreç var, bu, bizim dışımızda gelişecek. Yönetimde sorumluluğun devamı esası var." diye konuştu. Düren, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yıldırım Demirören, TFF başkanlığına seçildiği takdirde Beşiktaş Kulübü başkanlığından istifa edecek taahhüdünü verecek. Hafta içinde yönetim kurulu olarak toplantı yapacağız. Olağanüstü seçimli genel kurul için karar alacağız. Umarım, alınan karar hayırlı olur. Biz de sonuna kadar başkanımızı destekleyeceğiz. Kendisinin uzlaştırıcı tavrını umarım tüm kulüpler destekler, elbirliği ile Türk futbolunu düzlüğe çıkarırız." 

Bir gazetecinin, "Yıldırım Demirören, TFF başkanı seçilemezse olağanüstü genel kurulda aday olabilir mi ?" sorusuna ise "Bu hafta içinde olağanastü seçimli genel kurul kararını alacağız. Olağanüstü genel kurulda bakacağız. O konu o zaman tartışılır." cevabını verdi. Gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek mali kongrede, bazı üyelerin yönetimi ibra etmeme konusunda eleştiren Mete Düren, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mali kongrede raporları sunacağız. Birkaç yıldır moda olurcasına ibra etmeme oyuncak haline getirildi. Kibarlık sınırları aşıldı. İbra etmemeyi, mevcut yönetimi onaylamama ile eş tutmak gibi hataya tutuyor. İbra etmemek, yönetim kurulunun yapmış olduğu gayri ahlakı, gayri hukuki olduğu anlamına gelir. Kongre üyeleri, bu meseleyi hukuka taşırsa eğer yönetimi de hukuk haklı bulurlarsa, ibra edilmediği için kendisi hakkında dava edilen yöneticilerin de karşı dava açarak, itibarları zedelendiği için böyle bir hakları doğar. Herkes ciddi davransın, bu çok tehlikeli oyuncak haline geldi. Bazı kongre üyeleri bunu şov meselesi haline getirdi. İbra etmeme olayını çok yanlış buluyorum." Mete Düren, olağanüstü seçime kadar yönetimin görevine devam edeceğini kaydetti. 

Bir gazetecinin, "Yıldırıım Demirören'in kulüpten ciddi bir şekilde alacağı var. Bu durum konuşuldu mu?" demesi üzerine Basın sözcüsü Mete Düren, "Türk futbolunda sadece Beşiktaş'ın değil, birçok kulübün ekonomik sorunları var. Başkanımız kendiliğinden kulübe ciddi bir meblağı borç verdi. Ben böyle bir başkan tanımıyorum. Hepimizin ona teşekkür etmesi gerekirken, niçin böyle bir eleştiri olduğunu anlamıyorum. Bu durum, artık gelecek başkanla Yıldırım Demirören arasındaki meseledir." Mete Düren, Başkan Yıldırım Demirören'in Beşiktaşlılıktan kopmayacağını ancak tüm kulüplere eşit mesafede olacağını sözlerine ekledi. 


TFF BAŞKAN ADAYLIK BAŞVURUSU BUGÜN SONA ERİYOR 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27 Şubat'ta yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul için TFF Statüsü'nün 38. maddesi gereği, başkan adaylığı müracaat süresi bugün saat 17.30'da sona erecek.(Zaman)