Beşiktaş’ta aylardır sürdürülen incelemeler tamamlandı. Yıldırım Demirören dönemini mercek altına alan yönetimin görevlendirdiği uluslararası denetim firması Ernst&Young, 8 yılın tüm hesaplarını araştırdı. Camianın merakla beklediği ve büyük bölümü yazılan raporun 30 Temmuz’da açıklanması bekleniyordu ancak yönetim gizlilik anlaşması nedeniyle raporu açıklayıp açıklamama konusunda tereddüde düştü.

Konuyu yakından takip eden kongre üyeleri ise basın yoluyla açıklama yapılması konusunda diretiyor. Üyeler, Beşiktaş’ın dernekler kanununa göre yönetilen bir kulüp olması nedeniyle camianın bilgilendirilmesinin şart olduğunu söylüyorlar.

Raporu bugüne kadar gören tek isim başkan Fikret Orman... Yöneticilerin çoğunun bilgisi yok. Ancak bazı satırbaşları da sızmaya başladı.

Raporun en can alıcı noktalarından bazıları şunlar:

* Sivok ve Zapotocny’nin transferleri sırasında Udinese ile yapılan anlaşmaların detayları.
* Fulya’da Beşiktaş kulübünün zarara uğratıldığı iddiaları.
* Futbolcu transferlerinde dönen rakamlar, uçuk menajer paraları.
* Son 3 yılda sadece sportif faaliyetlerden kaynaklanan 60 milyon Dolar açık.

6 ÜYE “DAVA AÇALIM” DİYOR

Beşiktaş yönetimi haftalık toplantısını yarın gerçekleştirecek. Toplantıda tartışmalar çıkabileceği belirtiliyor. Nedeni ise “Yıldırım Demirören’den hesap soralım, sormayalım” kavgası. Yönetim bu konuda üçe bölünmüş durumda. Dava açalım diyenler ağırlıkta. Bu isimler Ahmet Nur Çebi, Mesut Urgancılar, Adnan Dalgakıran, Berk Hacıgüzeller, Metin Albayrak, Berkan Gocay...

Levent Erdoğan ve Seyit Ateş dava açılması taraftarı değiller. Ahmet Kavalcı ile Yalçın Kaya Yılmaz ise çekimser.

DEMİRÖREN’E ÖDEME YOK

Başkan Fikret Orman kavga ortamı yaratmak istemiyor. Ama camianın göstereceği tepkiye de hazırlıklı olması lazım. Bu kadar dert arasında yeni bir cephe açmak işine gelmez. Haksız da sayılmaz. Üstelik federasyon ile ilişkiler iyi. Demirören’in şartlı hibe sözü verdiği 100 milyon lira var. Bu paranın 20 milyon liralık ilk senedinin vade tarihi 20 Ağustos 2012. Çok az bir süre kaldı. Yönetim bu parayı ödemeyecek. Çünkü hibe edildi gözüyle bakıyorlar.

Kulübün toplam 581 milyon liralık borcunun da Demirören dönemine ait olmasını koz olarak görüyorlar. Kısacası Demirören’e olan borcu kapanmış bir konu olarak düşünüyorlar. Merakla beklenen bir konu da ödeme yapılmaması halinde Yıldırım Demirören’in senedi işleme koyup koymayacağı.

“ANCAK SENEDİ İŞLEME KOYARSA DAVA AÇARIZ”

Eski başkana dava açılıp açılmaması konusu iki hafta önceki toplantıda da masaya yatırıldı. Bazı isimler “hesap soralım” diye diretirken, bu fikre sıcak bakmayan Başkan Fikret Orman son noktayı şu sözlerle koydu:

“Bize göre Demirören’in alacağı konusu kapandı. Ama senedi işleme koyarsa dava açarız, o zaman biz de gereğini yaparız.” Başkan o toplantıda yönetici arkadaşlarını frenledi. Ancak üyelerin fikri değişmedi. Şirketin raporu doğrultusunda dava açılması konusunda ısrarcılar.

Habertürk