AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da 1-2 Eylül'de 18. ayağı düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası öncesi uluslararası organizasyonlarda görev alan yarış direktörlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Uluslararası Motosiklet Birliği (FIM) tarafından organize edilen eğitim semineri, FIM Eğitmeni Ivo Tsvetanov tarafından kent merkezindeki bir otelde verildi. Seminere ulusal ve uluslararası yarış direktörleri katıldı.

Eğitim semineriyle ilgili bilgi veren Eğitmen Tsvetanov, eylül ayında Afyonkarahisar’da yapılacak yarışların motor sporları açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Motor sporlarının dünyada çok ses getiren, birçok takipçisi olan bir organizasyon olduğunu aktaran Tsvetanov, şunları kaydetti:

“Bu semineri bir ön çalışma olarak değerlendirmek lazım. Buradaki parkurda görev alacak olan yetkililerin eğitimi. Bunların arasında Kuveyt, Bahreyn gibi ülkelerden gelen direktörler de var. Eğitimde katılımcıların bildiği ancak güncellenmiş konular hakkında bilgi veriyoruz. Afyonkarahisar yeni parkur olacak. İlk kez burada Dünya Şampiyonası'nın bir ayağı yapılacak. Bu parkurla ilgili bilgilerin verildiği bir seminer oluyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu burada çok önemli bir inisiyatif aldı."

Eğitimlerin iki gün süreceğini belirten Tsvetanov, eğitim sonunda bir sınav yapılacağını dile getirerek, "Burada yapılacak olan yarışlar, kente ekonomik olarak çok büyük katkı sunacak. Dünya Motokros Şampiyonası gerçekten çok büyük bir organizasyon. Benzinlikteki işletmeden, büfedeki esnafa kadar herkes fayda sağlayacak. Sportif açıdan da Türkiye Motosiklet Federasyonu sporcuları yarışlar bittikten sonra bambaşka bir motivasyonla, ruh haliyle sporcu kimliğine bürünecek." değerlendirmesinde bulundu.