İSTANBUL (AA) - SEZER YAVUZ - Milli tekvandocu Nur Tatar Askari, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak kariyerini sonlandırmak istediğini söyledi.

Sancaktepe Belediyespor Kulübü ile hafta içinde sözleşme imzalayan Nur Tatar Askari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kariyerindeki tek eksiğin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazandım, altın madalyayı kıl payı kaçırdım. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ise bronz madalya kazandım. Sonra dünya şampiyonluğu geldi ve gitgide hedefler artıyor. Kariyerimde bir tek olimpiyat şampiyonluğu eksik. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya alıp, kariyerimi sonlandırmak istiyorum. İnşallah İstiklal Marşımızı okutup, bayrağımızı göklere çıkartırız."

Milli tekvandocu, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına madalya kazanan tek kadın sporcu olduğunun hatırlatılması üzerine, "Türkiye'de bunu başarabilecek birçok kadın var. İstek ve azimle başarılamayacak hiçbir şey yok. İsteyince her şeyi başarabilirsiniz. Biz hem kadınlarda hem de erkeklerde tüm branşlarda güçlü bir ülkeyiz, çalıştıktan sonra her şey olur." değerlendirmesinde bulundu.


- "Aileler kız çocuklarına her zaman spor yaptırmalı"


Tüm kadınların kendisini savunabilecek kadar spor yapması gerektiğini aktaran 25 yaşındaki Nur Tatar Askari, "Dışarıda birçok tehlikeli olaylarla karşılaşıyoruz. Günümüzde birçok kadının zarar gördüğüne şahit oluyoruz, bir kadının kendini savunabilecek kadar spor yapabilmesi bizim için çok önemli. Her zaman diyorum, bir kadın her zaman kendini savunabilmelidir. Aileler kız çocuklarına her zaman spor yaptırmalı." ifadelerini kullandı.

Kendisi gibi milli tekvandocu olan eşi Mehran Askari ile olimpiyatlara hazırlandığını ifade eden Nur Tatar Askari, "Milli takım himayesi altında birlikte çalışıyoruz. Başarı; mutluluk, istek, azim ve doğru çalışmayla gelir. Biz elimizden geleni yapıyoruz, birlikte çalışıyoruz. İnşallah bundan sonrada birlikte madalya getirmek nasip olur." şeklinde görüş belirtti.

Nur Tatar Askari'nin eşi İran asıllı milli tekvandocu Mehran Askari ise sporun diğer ülkelere gücünüzü göstermek için önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Herkesten tam destek bekliyoruz. Çok zor bir spor yapıyoruz, genel olarak insanlar müsabaka içindeki o 6 dakikayı görüyor. Sakatlıklar, geceleri uykudan kalkmalar var. Başarı için elimizden geleni yapacağız." dedi.