Kardemir Karabükspor forması altında sergilediği performansla dikkati çeken ve 9 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olan Emmanuel Emenike’nin düşüşü sürüyor.

Özellikle geçtiğimiz sezon sergilediği futbol ile taraftarın tepkisini çeken Nijeryalı golcü, kiralık gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde de tutunamadı.   
AMK Spor'un haberine göre; sezon başında 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Al Ain takımına kiralanan Emenike, sergilediği performansla eleştirilerin odak noktası oldu. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri kulübü, henüz 28 yaşındaki forvet ile yolları resmen ayırmadan şaşırtan bir harekete imza attı.

Yeni transfer Douglas’ı resmi sitesinden tanıtan Al Ain, Brezilyalı golcünün Emenike’nin yerine alındığını duyurdu. Nijeryalı forvetin takım kadrosundan adı silinirken, numarası da Douglas’a verildi. Henüz Emenike görüşmeden böyle bir harekette bulunan kulüp, Nijeryalı futbolcunun takımdan ayrılacağını internet sitesinden öğrenmesine neden oldu.
Nijeryalı forvet ile ilgili açıklamalarda bulunan Al Ain Yönetim Kurulu Üyesi Mohammed Obeid Hamdoun, "Bazen büyük isimler, büyük oyuncular geliyor ve burada hiçbir şey yapmıyor. Bu her takımda olabilir. Bazen büyük bir isim getiriyorsunuz ve burada oynamak istemiyor. Emenike hakkındaki görüşüm de bu. Burada oynamak istemiyor. Çin’den bir takım onunla ilgileniyor. Büyük ihtimalle Çin’e gidecektir" ifadelerini kullandı.