Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile rövanş maçına çıkacak olan Spartak Moskova'nın Nijeryalı oyuncusu Emmanuel Emenike, gerekli işlemlerin ardından hakim karşısına çıktı. İfade işlemi tamamlanan Emenike tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Kararda, Emenike'nin sonraki duruşmalara katılma zorunluluğunun olmadığı, avukatı tarafından temsil edilebileceği belirtildi. 

Emenike avukatıyla birlikte Çağlayan Adliyesi'nden ayrılarak Spartak Moskova takımının kaldığı otele hareket etti. 

"ŞİKE YAPMADIM SUÇSUSUM" 

Şike davasında sanık sıfatıyla ifade veren Spartak Moskova takımının Nijeryalı oyuncusu Emanuel Emenike, şike yapmadığını belirterek, "Bir gün tekrar Türkiye'ye dönmek istiyorum. Türk insanını seviyorum" dedi. 

Şike davası kapsamında ifadesi alınamadığı için dosyası ayrılan Spartak Moskova takımının Nijeryalı oyuncusu Emanuel Emenike, 'sanık' sıfatıyla mahkeme karşısına çıktı. İstanbul 16 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Emanuel Emenike, avukatı ve yeminli tercüman hazır bulundu. Duruşmada Emenike, kimlik tespitinde mesleğinin futbolcu olduğunu belirterek aylık gelirinin 100 bin euro olduğunu belirtti. Duruşma, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin Emenike'ye sorduğu sorularla devam etti. 

Mahkeme Başkanı Ekinci, Karabükspor-Fenerbahçe maçı öncesi kendisine Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mostoroğlu ve Sami Dinç'in bir transfer teklifi olup olmadığını sordu. Emenike ise bir transfer teklifi almadığını söyledi. 

Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, "Karabükspor kulüp doktorunun Fenerbahçe maçı öncesi oynayabilir raporu var. Niçin oynamamış?" sorusuna Emenike, "Sakatlığım vardı. Kulüp doktorum bana iğneyle oynayabileceğimi söyledi. Bende Nijerya milli takım teknik direktörüyle görüştüm. Bana, 'İğneyle oynarsan kariyerine zarar verebilirsin' dedi. Ben de kariyerime zarar vereceğini düşündüğüm için iğneyle oynamadım" dedi. 

Ekinci daha sonra, Emenike'nin menajeri Erdem Konyar ile Sami Dinç arasında telefon görüşmeleri olduğunu belirterek, "Bu görüşmelerde 'Emenike Fenerbahçe maçında oynasın' diye konuşmalar geçiyor, bilgin var mı?" diye sordu. Emenike ise, "Benim bu konu hakkında bilgim yok. Ben zaten konuştukları dili bilmiyorum" yanıtını verdi. 

Ekinci'nin, "Menajerin Erdem Konyar sana, 'Fenerbahçe maçında kötü oyna' dedi mi?" sorusuna Emenike, "Aksine menajerim oynamamı istedi. Yurt dışından teklifler olduğunu, kendimi göstermem için oynamamı söyledi. Ben de futbol kariyerime zarar verir diye iğne olmaktan çekindim. Bu yüzden maçta oynamadım" dedi. 

Mahkeme Başkanı Ekinci, telefon görüşmelerinde menajer Erdem Konyar'ın Sami Dinç'e, 'Bir bankadan Emenike'ye bir banka hesabı açalım' dediğini belirterek, böyle bir şey olup olmadığını sordu. Emenike de, "Böyle bir görüşmeden haberim yok. Benim sadece bir bankada hesabım vardı, orada da bazı sorunlar yaşadım. Ben Erdem'e bunu söyledim. 'Başka bir bankada hesap açalım' dedim. O bankayla ilgili bir şey demedim. Sami ile Erdem arasında banka konusunda bir görüşme oldu mu bilmiyorum" şeklinde konuştu. 

"Sana bankadan hesap açıldı mı?" sorusuna ise Emenike, "Hayır hesap açılmadı çünkü bankayla problemim çözüldü" şeklinde yanıt verdi. 

"Karabükspor Kulübü Başkanı ile 'Karabükspor-Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında ya iki maçta da oyna ya da iki maçta da oynama' şeklinde bir görüşmen oldu mu?" sorusuna da Emenike, "Yok hayır, böyle bir görüşmem olmadı" cevabını verdi. 

Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, "Karabükspor Başkanı, 'Eğer Fenerbahçe maçında oynamazsan seni Antalyaspor ve Trabzonspor karşılaşmalarında oynatmam. Kulüp doktoru, 'Bir şeyin yok' diyor. Böyle bir konuşma geçti mi aranızda?" sorusuna Emenike, "Kulüp başkanım tarafından tarafıma iletilmiş böyle bir teklif yoktur" cevabını verdi. 

Ekinci'nin, "Mahkemeden bir beklentin var mı?" sorusu üzerine de Emenike, "Özgürlüğümü ve beraatimi istiyorum. Şike yapmadım, suçsuzum. Eğer böyle bir şeyde bulunsaydım beni sevenleri ve taraftarımı üzerdim. Bir gün Türkiye'ye tekrar dönmek istiyorum. Türk insanını seviyorum" dedi. 

1 İLE 3 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI ÖNGÖRÜLMÜŞTÜ 

''Futbolda şike'' soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 93 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları istemiyle hazırlanan iddianamede, soruşturma çerçevesinde ifadesi alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan Emmanuel Emenike hakkında da ''şike'' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası öngörülmüştü. 


EMENİKE'Yİ İSTANBUL'A KULÜP ERKEN GÖNDERDİ 

Bu arada 3 Temmuz 2011'de yaşanan şike süreci kapsamında ismi şikeye karıştığı için gözaltına alınan ve ardından da serbest bırakılan Emanuel Emenike'nin İstanbul'a erken gelmesini kulüp yönetiminin istediği öğrenildi. 

Kardemir Karabükspor'dan şaibeli bir şekilde transfer olduğu için Fenerbahçe forması giymeden Spartak Moskova'ya transfer olan Emenike, Moskova'daki ilk maçta oynamış, maç öncesinde Aykut Kocaman'ın da elini öpmüştü. 

İlk maçta bir de gol atan Emenike'nin rövanş için İstanbul'a gelişinin takım kafilesiyle olması durumunda polisin Emenike'yi takım kafilesi içinden adliyeye götürmek üzere alma ihtimalinin bulunması ve bu durumun takımın moralini bozacağı hesap edilerek erken gönderildiği ileri sürüldü.



Zaman