MUĞLA (AA) - Türk atletizmine damga vurmuş en önemli kadın atletlerden biri olan Canel Konvur, Muğla'da toprağa verildi.

Hayatını 79 yaşında kaybeden Canel Konvur için Bitez Adliye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Konvur'un ailesi ve sevenleri katıldı. Konvur'un naaşı Bitez Mezarlığı'na defnedildi.

Yüksek atlamada ilk Türkiye rekortmenlerinden biri olan milli atlet Canel Konvur, atletizmde 1950 ve 1960'lı yılların simge isimleri arasında yer alıyordu.

1960 Roma Olimpiyatları'nda yüksek atlama branşında milli formayı giyen Konvur, bu kategoride Türkiye rekorunu 1.43'ten 1.60'a yükseltmişti. Konvur, ayrıca dört kez Balkan Şampiyonası bir kez de Avrupa Şampiyonası'na katılmıştı. Canel Konvur, yüksek atlama ve 80 metre engelli kategorilerinde, dördü salonda olmak üzere toplam 10 kez Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Atletizmin yanı sıra özellikle voleyboldaki başarılarıyla da tanınan Konvur, 1960'lı yıllarda İstanbul ve Türkiye birincilikleri elde eden Fenerbahçe takımının değişmez oyucuları arasında yer alıyordu. Konvur, uzun yıllar hizmet verdiği Fenerbahçe Spor Kulübünün onur üyelerinden biriydi.