ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Türkiye'ye lisans öğrenimi için gelen Kamerunlu boksör Ahmet Cabir, üniversiteler arasında yapılacak dünya şampiyonasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni (ESOGÜ) temsil etmeyi hedefliyor.

Kamerunlu Cabir, 2013 yılında ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü'nde öğrenim görmeye başladı.

Ülkesinde tekvandoyla uğraşan 24 yaşındaki sporcu, üniversitede ESOGÜ'nün boks kulübü antrenörü Yılmaz Ayer ile tanıştı. Bu sayede boksa başlayan Cabir, üniversiteler arası şampiyonalara katıldı. Kamerunlu boksör, yaz dönemlerinde gittiği ülkesinde çocuklara antrenörlük yapıp onlara boksu sevdirdi.


- "Türkiye'yi çok seviyorum"


Son sınıf öğrencisi Cabir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamerun'da tekvandoyla ilgilendiğini, Türkiye'ye geldiğinde üniversitede tekvando branşı olmadığı için boksa yöneldiğini söyledi.

Boks eğitmeni Yılmaz Ayer'in, kendisini bu spora teşvik ettiğini anlatan Cabir, şöyle konuştu:

"Geçen yıl üniversiteler arasında düzenlenen şampiyonaya katıldım. Ülkemde de boks turnuvalarına katılıp, madalyalar kazanmayı amaçlıyorum. Türkiye'de öğrendiklerimi Kamerun'daki çocuklara aktarmak istiyorum. 2016 yılının yaz aylarında Kamerun'a gittiğimde çocuklara boks antrenmanları yaptırdım. Onlar da boksu çok sevdi. Kamerun'da futbol, Türkiye'deki çay gibidir. Her köşede futbolla karşılaşabilirsiniz. Ben de boksu ülkemde yaymak istiyorum."

Kamerunlu boksör, imkan sağlandığında boksta ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istediğini vurgulayarak, "Türkiye adına müsabalarda boy göstermek isterim. Bu yıl ilkbahar aylarında üniversiteler arasında yapılacak Türkiye şampiyonasına katılacağım. Burada aldığım derecelerle üniversiteler arası dünya şampiyonasına katılıp, Türkiye'yi ve ESOGÜ'yü temsil etmek istiyorum. Türkler bizim kardeşlerimizdir. Türkiye'yi çok seviyorum." ifadelerini kullandı.


- "Türkiye adına yarışmayı amaçlıyor"


Boks antrenörü Ayer ise Ahmet Cabir'in çok yetenekli, çalışkan ve güçlü bir sporcu olduğunu söyledi.

Kamerunlu sporcuya boksu öğrettiğini belirten Ayer, "Üniversitemizin lisanslı sporcusu. Sürekli çalışıyoruz. Öğrettiklerimizi ülkesindeki çocuklara aktarmak istemesi bizim için çok güzel ve sevindirici. Türkiye ve Kamerun boksla kaynaşacak. Ahmet ile turnuvalara katılıyoruz. Üniversitemizi oralarda temsil ediyor. Büyük hedefleri var. Türkiye adına yarışmayı ve boksta büyük başarılara imza atmayı amaçlıyor." diye konuştu.