Faruk Süren, yaptığı açıklamada, “Evet SPK bülteninde bu konu yer aldı. Biz de SPK’ya ‘Neye istinaden suç duyurusunda bulunuyorsunuz’ diyerek, sebebi ile ilgili belge istedik. Bilgi talebinde bulunduk. Ancak henüz bize bu konuda bir belge vermediler. Neye istinaden suç duyurusunda bulunduklarını bilemiyoruz. Bunlar rutin gelişmeler. Eğer gerekli bilgiyi alamazsak, davalık olacağız. Hakkımızı arayacağız. Mahkeme gerekeni yapacak, bakacağız” dedi.

BAŞKANLIĞA ENGEL DEĞİL

Süren, “Bu durum ileride Galatasaray’da yöneticilik yapmanıza engel midir?” sorumuza ise “Hayır, bu Galatasaray’da yöneticilik yapmama engel bir durum değil. Hüküm giymedim. Bu sadece bir iddia” şeklinde yanıt verdi. SPK’nın söz konusu bülteninde, “Transtürk Holding A.Ş.’nin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde denetlenmesi sonucunda, Faruk Erol Süren hakkında Transtürk Holding A.Ş.’nin 4 milyon 667 bin 753 dolar tutarında zarara uğratılması nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir” denildi.

YATIRIMCININ KORUNMASI

SPK bülteninde ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Transtürk Holding A.Ş.’nin (Şirket) 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde denetlenmesi sonucunda SPKn’nun 92’nci maddesi uyarınca; Kurulumuzca tespit edilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun Şirket tarafından yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının Transtürk Holding AŞ’den istenmesine karar verilmiştir."

(Kaynak: Naci Küçük/Hürriyet)