İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Fatih Terim'i avukatı Rezzan Epözdemir temsil etti. Sanık Yüksel B. ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, İzmir'de yaşayan sanığın talimatla alınan ifadesinin mahkemeye ulaştığını bildirdi.

SANIK: AŞIRIYA GİTTİĞİMİ KABUL EDİYORUM

Sanık B., savunmasında, "Ben Galatasaraylıyım. Olay tarihinde Galatasaray'ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile kupa maçı vardı. Fatih Terim, Galatasaray'ın teknik direktörü değildi ancak takımı, öncesi itibariyle Fatih Terim kurmuştu. Galatasaray çok kötü oynamıştı. Bende sinirlendim, kötü oyun sebebiyle kendimi kaybedip twitter hesabımdan iddianamedeki sözleri yazdım. Birkaç saat içerisinde farklı zamanlarda 5 şekilde twitter'a yazı yazdım. Biraz aşırıya gittiğimi kabul ediyorum. Suç kastım yoktu. Fatih hocadan özür diliyorum. Zaten sonrasında pişman olup yazdıklarımı silmiştim" şeklinde konutu.

TERİM'İN AVUKATI: CEZA VERİLSİN

Daha sonra söz alan Fatih Terim'in avukatı Rezzan Epözdemir, sanığın doktor olduğunu hatırlatarak, "Sanık, mesleği icabı toplumda saygınlığı olan bir kişi ve milyonlarca insanın gördüğü sosyal paylaşım sitesinden hakaret etmiştir. Bu durum kabul edilemez. Zararın ağırlığı düşünülerek ona göre ceza verilmesini talep ediyoruz" dedi.

109 GÜN ADLİ PARA CEZASI VERİLDİ, CEZA ERTELENDİ

Kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanığın üzerine atılı "hakaret" suçunu işlediğinin sabit olduğuna kanaat getirerek, suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığını göz önünde bulundurarak, sanığı günlüğü 20 TL'den 109 gün, toplamda 2 bin 180 TL adli para cezasına mahkum etti. Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verildi.

İDDİANAMEDE 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Sanık Yüksel B. hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 3 Aralık 2013 tarihinde kendisine ait twitter hesabından şikayetçi Fatih Terim hakkında hakaret içeren yazılar yazdığı belirtilerek, şüphelinin de alınan ifadesinde yazdıklarını kabul ettiği ifade edilmişti. Şüphelinin pişman olduğu ve Fatih Terim ile uzlaşmak istediği ancak Fatih Terim"in uzlaşmayı kabul etmediği anlatılan iddianamede sanık Yüksel B. hakkında "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Ümit TÜRK (DHA)