İSTANBUL - 31 kişinin tutuklanmasına neden olan şike soruşturması Galatasaray Kulübü’ne uzandı.

Kulübün Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'nde ve Seyrantepe'deki yönetim katında arama yapılıyor. Galatasaray'ın Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evinde de arama var.

Aramaların şike soruşturması kapsamında yapıldığı, ancak herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı kaydedildi.

Arama kararının Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında G.Saray’ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasına ilişkin alındığı öğrenildi.

G.SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA
Galatasaray Kulübü, konuyla ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: "Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya tesislerinde emniyet mensuplarıyla biraraya gelmiştir."

2007'DEKİ BELGE
Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan ise Bülent Tulun’un tanık sıfatıyla ifade verdiğini söyledi.

Doğan, “2007'de yazdığı bir belgeyle ilgili Bülent Tulun’un görüşlerine başvuruluyor” diye konuştu.

Konunun şike soruşturmasıyla ilgili olmadığını ifade eden Doğan, “Şikeyle ilgili değil, kendi içi işimizle ilgili” dedi.

AYDINLAR 'ADI GEÇMEYEN VAR' DEMİŞTİ
Futbol Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, daha önce yaptığı açıklamada soruşturmada adı geçmeyen bir takımın da olduğunu söylemişti.

31 KİŞİ TUTUKLANDI
Şike soruşturmasında şu ana kadar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 31 kişi tutuklandı.


ntvmsnbc