Sarı lacivertli kulüp bu mektupta kumpas davasında yer alan bazı ifadelere de yer verdi.
Fenerbahçe’nin mektubunda sadece Cihan Oskay değil şike davasının kumpas olduğunu ifade eden bazı polislerin de ifadeleri yer aldı.
Bu mektupta o dönem Fenerbahçe Kulübü’ne yönelik yürütülen şike operasyonunun çok önceden planlandığı ve Aziz Yıldırım’ı bir şekilde Ergenekon Davası’na bağlamak için hazırlıklar yapıldığı da belirtildi.

CİHAN OSKAY İTİRAF ETTİ

ŞU anda Muğla Cezaevi’nde cinayet hükümlüsü olarak yatan Cihan Oskay (üstte) dava sürerken İstanbul’daki 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek Aziz Yıldırım aleyhine ifade vermişti.

Oskay, kumpas davasını yürüten savcıya talimatla verdiği ifadede şu sözleri kullandı:
“12 Haziran 2009’da Zaman Gazetesi Haber Merkezi’nden Mehmet Fatih isimli biri beni aradı ve ‘Sizinle şike konularını konuşmak istiyoruz. Bu konuları iyi biliyorsunuz. Kitaplarınız var. Size köşe veririz. Siz köşenizde yazarsınız. Hoca efendi de bundan memnun olur. Aziz Yıldırım, Ergenekon davasının avukatlarının paralarını ödüyor. Yıldırım’ın Ergenekon ile ilişkileri vardır. Bunları en iyi bilen kişisin. Bize bunları anlatırsan, Samanyolu TV’de tanıtımını yapar, gazetede köşe veririz’ dedi.”

“İFADEDEN ÖNCE SAVCILARLA GÖRÜŞTÜM”

CİHAN Oskay ifadesinde 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade vermeden önce savcılar Mehmet Berk ve Cihan Kansız ile de özel bir görüşme yaptığını itiraf etti.

Oskay, ifadesinde “Benden bir dilekçe yazmamı ve bunu mahkeme başkanı Mehmet Ekinci’ye iletmemi istediler. Kitaplarımı Mehmet Ekinci’ye okuttuklarını söylediler. Bana şike konusunda tanıklık yap gereken cezalar kesilecek dediler” diye konuştu.

Oskay ifadesinde “Burada bir komplo kurulduğunu hissediyorum. Bu nedenle size bu ifadeyi vermek istedim. Eğer ben onların istediklerini söyleseydim Aziz Yıldırım, Ergenekon Davası’nda sanık olacaktı. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada tanık olmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Dilekçede ayrıca Cihan Oskay’ın Zaman Gazetesi tarafından ücreti ödenen Bodrum ve İstanbul arası uçak biletlerinin belgeleri de sunuldu.