Fenerbahçe ve Beşiktaş, Avrupa'dan men kararı çıkmasından sonra UEFA Tahkim Kurulu'na başvurmuş ve savunmasını vermeye hazırlanırken, Fenerbahçe'nin Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) sürpriz bir başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

CAS'ın resmi internet sitesinde yapılan duyuruda 20 Eylül'de Fenerbahçe ile UEFA arasında bir duruşmanın gerçekleştirileceği ilan edildi.

Görülecek bu davanın nedeninin ise geçen sene Avrupa Ligi'nde BATE Borisov ile seyircisiz oynadığı maçta sahaya atılan havai fişek yüzünden alınan 1 yıl ertelemeli ceza olduğu ortaya çıkarken, Fenerbahçe Kulübü'nden ise bu konuda herhangi bir açıklama yapılamdı.

UEFA Disiplin Kurulu Fenerbahçe'yi 2+1 yıl Avrupa Kupası mücadelelerinden men etmesinin ardından sarı-lacivertliler UEFA Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. 15 Temmuz'da Tahkim Kurulu'nun kararının ardından CAS'a başvurması beklenen Fenerbahçe'nin bu davayı alınan son cezaya karşı açtığı da iddia edildi.

UEFA, Fenerbahçe'ye BATE Borisov ile seyircisiz oynanan karşılaşmanın 54. dakikasında sahaya düşen havai fişek nedeni ile ağır ceza vermişti. F.Bahçe Avrupa kupalarından 1 yıl men edildi sonra bu ceza 2 yıl ertelenip 1 maç seyircisize çevrilmişti.