Yeniden yargılamadan sonra Anayasa Mahkemesi’nin de “hak ihlali” kararı vermesi halinde şampiyonlar ligi’ne katılma yolunun açılacağını düşünen saır lacivertliler, İsviçre Federal Mahkemesi’nin de bu kararı çok önemsediiğni belirtiyor.

FENERBAHÇE’den Anayasa Mahkemesi’ne 18 Temmuz çağrısı. Sarı lacivertli kulübün hukukçuları ve yönetim kurulu üyeleri İsviçre Federal Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına göre karar vereceğini belirterek; “AYM’nin adil yargılama ile ilgili vereceği kararı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Ancak bu kararın içeriği kadar zamanlaması da çok önemli. AYM kararını Şampiyonlar Ligi kura çekimi tarihinden önce verirse, yani 18 Temmuz’dan önce açıklayabilirse, Devler Ligi’ne katılma şansımız artar” diye konuştular.

GÖZLERİ BU KARARIN ÜZERİNDE
AYM’nin İsviçre Federal Mahkemesi tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile eşdeğer görüldüğünü belirten sarı lacivertli yönetim kurulu üyeleri ve hukukçuları, sözlerine şöyle devam ettiler: “Bu sebeple de İsviçre Federal Mahkemesi’nin gözü de bu kararın üzerinde. Zira İsviçre mahkemeleri için Anayasa Mahkemesi, hak ve özgürlüklerin, yüksek hukuk prensiplerinin uygulanması açısından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kadar önemli.”

18 TEMMUZ KRİTİK GÜN
SARI lacivertli hukukçular da yönetim kuruluna verdikleri raporda AYM kararının Avrupa yolunu açacağı konusunda da hem fikirler. Bu kararın 18 Temmuz’dan önce çıkmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten hukukçular şu ifadeleri kullandılar. “Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar ve  devam eden sürece saygımız sonsuz. Ancak bu kararın kura çekimi tarihinden önce verilmesi hayati önem taşıyor. Ergenekon ve Balyoz kararları ile Türkiye’de hukuk devletinin tesis edilmesinin önünü açan, Türkiye’nin normalleşmesine büyük katkı sağlayan AYM’nin bu konudaki kararını da bir an önce açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.