Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılmaması yönündeki kararının yürütmesini durdurdu.
 
Fenerbahçe Futbol AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, " UEFA Tahkim Kurulu'nun kulübümüzün 2 yıl süreyleUEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur" denildi.
 
UEFA Tahkim Kurulu, UEFA Denetleme ve Disiplin Kurulu'nun sarı-lacivertli kulübe şike iddiaları nedeniyle verdiği 2+1 yıllık men cezasını 2 yıl olarak onamıştı.

==> UEFA kaybetme ihtimalini gördü
 
Aziz Yıldırım'dan UEFA Şampiyonlar Ligi müjdesi
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, FB TV'ye yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon mücadele edebileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
 
" Fenerbahçe adına gelişmeler olmakta. İki yıldır süren bu şike ve teşvik sürecinde hepimiz çok üzüldük, üzülüyoruz da. Hak etmediğimiz şeyleri yaşadık, yaşıyoruz da. Dün futbolcularımızın açıklamalarından, taraftarımızın, kongre ve divan üyelerimizin bize olan desteklerinden dolayı hepsine, kısaca Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum. İçeride hainler de var, ama bunlar da zaman içinde temizlenecektir. Şunu bilsin bütün Fenerbahçeliler,Fenerbahçe Futbol Takımı bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde yarın başlayacak kurayla beraber yoluna devam edecektir."
 
Süreçte kendilerine destek veren avukatlara teşekkür eden Yıldırım, "Bu mücadele sonuna kadar devam edecek ve Fenerbahçe'nin haklı olduğunu da hem Türkiye hem de bütün dünya öğrenecek" diyerek sözlerini tamamladı.
 
CAS Üyesi Arslan: "Fenerbahçe ya devam edecek ya da dışarıda kalacak"
 
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, Fenerbahçe Kulübü tarafından açıklanan CAS kararıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedbir kararının Fenerbahçe Kulübü'nün isteğiyle alınmadığını iddia ederek, "UEFA, 'hızlandırılmış yargılama sistemini uygulayalım' demiş,Fenerbahçe de kabul etmiş. Yani bu Fenerbahçe'nin isteğiyle konmuş bir tedbir değil, UEFA'nın da uygun görerek mutabık kaldığı bir erteleme" dedi.
 
CAS'ın kararını gördükten sonra daha sağlıklı değerlendirme yapılabileceğini anlatan Arslan, "CAS'ın açıklaması önemli. Onu gördükten sonra değerlendirme yapılabiliriz. UEFA ve Fenerbahçe Kulübü'nün hızlandırılmış yargılama sisteminde mutabık kalmaları sonucunda sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi elemelerine katılacak. Ancak, en geç 28 Ağustos'ta verilecek karardan sonra ya devam edecek ya da dışarıda kalacak" diye konuştu.
 
Muhtemel rakipler belli oldu
 
Fenerbahçe Kulübü, yarın katılacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme kura çekiminde sarı-lacivertli takımın muhtemel rakiplerini açıkladı.
 
Kulüpten yapılan açıklamada, UEFA'dan gelen cezanın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından durdurulmasının ardından, yarın İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimine Fenerbahçe'nin seri başı olarak katılacağını duyuruldu.
 
Yapılan açıklamada, Fenerbahçe'nin muhtemel rakileri arasında Yunanistan'ın PAOK, Avusturya'nın Salzburg, Danimarka'nın Nordsjaeland, İsviçre'nin Grasshoppers ve Belçika'nın Zulte Waragem takımları bulunuyor.
 
Sarı-lacivertli takım bu turda ilk maçını 30-31 Temmuz, rövanşını ise 6-7 Ağustos'ta oynanacak.
 
Duruşmalar ve karar Ağustos ayında verilecek
 
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki (CAS) duruşmalarının 21 ve 23 Ağustos'ta olacağını, kararın ise 28 Ağustos'ta verileceğini açıklandı.
 
Fenerbahçe Futbol AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "CAS'tan tarafımıza ulaşan yazıya göre davaya ilişkin duruşma 21 ve 23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek, 28 Ağustos 2013 tarihinde ise karar verilecektir" denildi.
 
CAS'tan Fenerbahçe açıklaması
 
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi, kura çekimlerine katılacağını açıkladı.
 
CAS'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın, hızlı yargılama yapılması konusunda aralarında anlaşmaya vardığı ve iki kulübe mahkeme kararına kadar herhangi bir yaptırım uygulanmayacağı kaydedildi. Böylece Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi, Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde yapılacak kura çekimlerine katılabilecek.
 
Açıklamada ayrıca Fenerbahçe ile ilgili kararın 28, Beşiktaş ile ilgili kararın ise 30 Ağustos'tan önce verileceği ifade edildi.
 
Beşiktaş'tan CAS açıklaması
 
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada da " UEFA Tahkim Kurulu'nun, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılmaması için aldığı tedbir kararına Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığımız itiraz neticesinde, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, bu talebimizi yerinde bulmuş veUEFA Tahkim Kurulu'nun aldığı kararın yürütmesini durdurmuştur. Buna göre, 20-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında davaya ilişkin duruşma yapılacak, karar 30 Ağustos 2013 tarihinde verilecektir" denildi.
 
CAS'tan Beşiktaş açıklaması
 
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi kura çekimlerine katılacağını açıkladı.
 
CAS'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın, hızlı yargılama yapılması konusunda aralarında anlaşmaya vardığı ve iki kulübe mahkeme kararına kadar herhangi bir yaptırım uygulanmayacağı kaydedildi.
 
Açıklamada ayrıca Fenerbahçe ile ilgili kararın 28, Beşiktaş ile ilgili kararın ise 30 Ağustos'tan önce verileceği ifade edildi.