Fenerbahçe kongre üyesi Recep Özcan'ın açtığı dava sonucu Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ve Hukuk İşleri Sorumlusu Şekip Mosturoğlu'nun kulüp üyelikleri, mahkeme bitene kadar tedbiren donduruldu.
 
TEMYİZ YOLU AÇIK
 
Üç isi görevlerinden uzaklaştıran 5. Asliye Mahkemesi, sarı-lacivertli kulübe kayyum atanması talebini reddetti. Uzaklaştırma kararına temyiz yolunun açık olduğu öğrenildi.
 
YILDIRIM'IN YERİNE KİĞILI
 
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, mahkeme sonuçlanana kadar Aziz Yıldırım'ın yerine başkanlık görevini yürütecek.

ERSAN ŞEN: BEKLENMEYEN VE AĞIR BİR KARAR

İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen konuyla ilgili NTV Spor'a yaptığı açıklamada; "Bu bir kaç hafta yapılan bir başvuruydu. Şimdi önümüze gelen ilginç bir karar var. Bu kara beklenmeyen ve ağır bir karar. ve kabul edilmesi mümkün olmayan bir karardır" şeklinde konuştu.
 
 Avukat Şen, bu davayı isim vermeden bir kulüp üyesinin açtığını belirtti ve şöyle devam etti;

"Başvuruyu bir üye, İlhan Ekşioğlu'nun dernek üyeliğinin bittiği gerekçesiyle yapmış ve mahkemede bu şekilde bir tedbir kararı koymuştur. Mahkeme de geçici olarak tedbiren görevden uzaklaştırılması kararı almıştır. İşin esasını çözmeden alınmış bir karadır. Bu karara itiraz  edilecek. İtriaz aynı mahkeme tarafından incelenecek ve temyize de gidilebilir. Duruşma yapılacak ve mahkeme tlebin kabul ve reddi yönünde bir karar verecek. Görevden tamamen uzaklaştırıldılar şeklinde bir sonuç yok."

ÖNCE VALİLİK SONRA MAHKEME
 
Futbol Federasyonu eki Disiplin Kurulu Başkan Vekili olan ve Ali Şen döneminde Fenerbahçe'de asbaşkanlık yapan Recep Özcan, kayyum atanmasını talep ederek üç Fenerbahçeli yöneticiye dava açmıştı. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Tüzüğü'nü gerekçe gösteren Özcan, dilekçesinde tüzüğün 6. maddesi a fıkrasında "Kötü şöhret sahibi olanlar" ibaresinin yer aldığını kaydederek Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Spor Kulübüne üye olamayacaklarını kaydetmiştii. Özcan, kulüpte usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın görevden alınması için İstanbul Valiliği'ne de başvuru yapmıştı.



RECEP ÖZCAN'IN ŞİKAYET DİLEKÇESİ






Radikal / Hürriyet