Dün bazı yöneticiler ve avukatlar Nyon’a uçtu. Başkan Aziz Yıldırım ile diğer yöneticiler ise bugün, yanlarında tanık ordusuyla İsviçre’ye çıkarma yapacak. Daha önce Tahkim’e itirazda bulunan Sarı-Lacivertliler, bugün saat 14.00’te duruşmalı toplantıda savunma yapacak.
 
Tahkim Kurulu’nun kararını pazartesi vermesi bekleniyor. Karar önce faks yoluyla kulüplere bildirilecek. Tahkim, iki kulübe verilen cezada indirime de gidebilecek, cezayı aynı bırakabilecek veya artırıma gidebilecek. Kulüplerin CAS’a gitme olasılıkları da bulunduğu için, Avrupa Kupaları kura çekimine katılıp katılmayacaklarına UEFA karar verecek.
 
BEŞİKTAŞ'IN SAVUNMASI YARIN

UEFA tarafından 1 yıl Avrupa kupalarından men istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen Beşiktaş, UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraz için yarın savunma yapacak.

İsviçre'nin Nyon kentinde saat 9.30'da başlayacak duruşmada siyah - beyazlı heyetin başında kulüp başkanı Fikret Orman yer alacak. Başkan Orman'la birlikte siyah - beyazlı kulübü temsilen ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, Yönetim Kurulu Üyesi Melih Sami Esen ve İsviçreli hukuk bürosu yetkililerinin bulunacağı bildirildi.

Toplantıda ayrıca Beşiktaş'ın tanık olarak gösterdiği Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doc. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay da yer alacak. Avukat Ömer Durak ise Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu adına duruşmaya katılacak.


(CİHAN, DHA)