Fenerbahçe Kulübü olağan genel kurulunda dün başkanlık seçimi yapıldı. Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede oy kullanma hakkı elde eden 11 bin 653 üyeden 5 bin 271'i sandık başına gitti. Murat Çelikel'in çekilmesinin ardından tek kalan Aziz Yıldırım 5 bin 269 oyla yeniden başkan oldu. Normal şartlarda katılım düşük olabilirdi, ama camianın içinden geçtiği sıkıntılı sürecin etkisiyle yağmurlu havaya rağmen üyeler kongreye koştu. 3 adayın yarıştığı bir önceki seçimde 5 bin 53 oy toplayan Yıldırım'a olan desteği göstermesi bakımından bu rakam adeta gövde gösterisi olarak nitelendirildi.


Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, ileri dönemde daha çok tartışılacak yeni yönetim kurulu listesiyle şaşırttı. Özellikle Asbaşkan Ali Koç'un eksikliği kongre üyelerini adeta şoke etti. Açıkçası herkesin aklındaki soru Ali Koç'un neden yönetimde yer almadığıydı. Hatta hayal kırıklığına uğrayan bazı üyeler, Koç'un olmadığı yeni yönetimin çok uzun süre görev yapamayacağını iddia ediyordu. Başkan Yıldırım'ın cezaevinden çıkar çıkmaz olağanüstü genel kurula gitmesi camiada uzak ihtimal görülmüyordu. Yani bu yönetim 3 yıl için seçilse de genel kanaat geçici olduğu yönündeydi. Hemen belirtelim, seslerini fazla yükseltmeseler bile Koç'u tutamadığı için Yıldırım'ı eleştirenlerin sayısı da az değildi. Koç, oyunu kullandıktan sonra üzerinde Fenerbahçe forması olan bir çocuk, "Çok üzüldük, sizsiz olmaz.'' dedi. Bazı kongre üyeleri de "Sizi listede görememek büyük şok oldu.'' şeklinde sitem etti. Nihat Özdemir ve Turhan Şahin'e de dert yanan üyeler, "Yeni dönemde sesimizi duyuracak birini göremiyoruz." diye üzüntülerini iletti.

Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü'nde 10. kez başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın yer almadığı bir seçim ilk kez yapıldı. Ali Koç yönetimden ayrılmasını ailevî nedenlerle açıklarken, Asbaşkan Murat Özaydınlı'nın liste dışı kalmasını eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'la olan ve internete düşen telefon görüşmesine bağlayanlar vardı. Yönetimdeki en önemli denge unsurlarından Nihat Özdemir'in kendi isteğiyle çekilmesi de kimilerine göre önümüzdeki süreçte bazı ilişkiler açısından olumsuz neticeler doğurabilirdi.

Bir ara adaylığı gündeme gelse de Aziz Yıldırım'ın 'Benim yönetime aldığım kişiler karşıma çıkmasın. Şu an Metris'teyim ama ben daha ölmedim' diyerek üstü kapalı eleştirdiği Cihan Kamer'in ayrılığı da Özdemir gibi akıllarda hep soru işaretleri bırakacağa benziyordu. Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kuruluna Talat Yılmaz, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari, Tolga Deniz Aytöre ile yedek üyeler Mustafa Serdar Arkan, Ahmet Ketenci, Yalçın Haker katıldı. Geçen dönem yedek üyeler arasında bulunanlardan Semih Özsoy asil listeye alındı. Ancak başta da ifade ettiğimiz gibi kongredeki hava, yeni yönetimin 3 yıllık görev süresini tamamlayamayacağının işaretlerini veriyordu. Hatta bu yönetime en fazla 6 ay ömür biçenler bile oldu. Aziz Yıldırım'ın cezaevindeki kalma süresinin de yönetimin akıbetinde belirleyici olacağı iddia edildi.

Özdemir, Koç ve Özaydınlı artık yok

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında tek başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu aday listesi belli oldu. Yıldırım'ın yeni listesinde bir dönem önceki yönetim kurulundan Nihat Özdemir, Ali Koç, Murat Özaydınlı, Cihan Kamer, Vedat Olcay ve Serhat Çeçen yer almadı. Bir önceki 3 yıllık görev süresini iki yöneticinin ayrılmasıyla 20 kişiyle tamamlayan yönetim kurulundan 6 isim çıkarken, 8 yeni isim yönetime dahil oldu. Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alan yeni isimler arasında ise asil üyeler Talat Yılmaz, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari, Tolga Deniz Aytöre, yedek üyeler Mustafa Serdar Arkan, Ahmet Ketenci, Yalçın Haker bulunuyor. Geçen dönem yedek üyeler arasında bulunanlardan Semih Özsoy ise yeni dönemde asil listede yer aldı.

Yeni yönetim kurulu listesi:

Başkan: Aziz Yıldırım

Asil üyeler: Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Alaeddin (Ali) Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ömer Temelli, Talat Yılmaz, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari, Semih Özsoy, Tolga Deniz Aytöre, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Hüseyin Ersan Topbaş.

Yedek üyeler: Yasemin Merçil, Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Mustafa Serdar Erkan, Turhan Şahin, Ahmet Ketenci, Yalçın Haker.

Yıldırım'dan kongre üyelerine teşekkür.

Fenerbahçe Kulübü'nde yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım, kongre üyelerine teşekkür etti. Kardeşi Ali Yıldırım tarafından okunan mesajda Aziz Yıldırım, "Bir farkla adım attığım bu yolda bugün de desteğinizi alıyor ve Fenerbahçe Kulübü başkanı olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum." dedi. Yıldırım, şu görüşlere yer verdi: "Teşekkür konuşmamı, 3 yıl önce olduğu gibi kendi sesimle, sizlere dokunarak, gözlerinizin içine bakarak yapmayı çok isterdim. Her ne kadar bu dileğimi şu an gerçekleştiremiyor olsam da, bana ve yönetici arkadaşlarıma olan sonsuz inancınız için en kısa sürede sizlere kendi sesimle teşekkür edeceğime yürekten inanıyorum."

Yeni yönetim kurulunda yer alan Talat Yılmaz, TFF Yönetim Kurulu üyesi olmasına karşın Aziz Yıldırım'dan teklif gelince Fenerbahçe'yi tercih ettiğini söyledi. Görevlerinin, 3 Temmuz'dan bu yana devam eden olayların farklı noktalara çekilmesini önlemek olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu işten nemalanmak isteyen birileri, sanki cemaatle Fenerbahçe arasında bir savaş varmış gibi göstermek istiyor. Ortaya bu tip spekülasyonlar atılıyor." dedi. Bu konuda taraftarı bilinçlendirmeleri gerektiğine dikkati çeken Yılmaz şöyle devam etti: "Güya, Başbakan Erdoğan yönetime girecek isimlere tek tek mesaj gönderiyormuş. Hepsine 'yönetime girmeyin, bu yönetim dağılsın, 3 ay sonra yeni yönetim olsun' diyormuş. Başbakan böyle bir şey yapsa, önce Abdullah Kiğılı'yı, sonra da beni arar. Bize gelen böyle bir mesaj ya da telefon yok. Bunları ortaya atanlar tamamen bu işlerden nemalanmak isteyen, olayı farklı noktaya getirmek isteyen insanlar."



Spor camiası olarak ilk hedeflerinin, Türk futbolunu bu noktadan döndürmek olduğuna işaret eden Yılmaz, "İnsanlar kırmızı tişört giydiği zaman 'acaba ben bu tişörtle Bağdat Caddesi'nde yürüyebilir miyim?' endişesine kapılıyor. Aynı aileden insanlar, farklı takımları tuttukları için birbiriyle kavga eder hale geldi. Biz yöneticilere ve basın mensuplarına büyük görevler düşüyor." açıklamasını yaptı. Başkan Aziz Yıldırım'ın aracılarla kendisine mesaj gönderdiğini anlatan Talat Yılmaz, "Benimle yeni yönetimde çalışmak istediği söylendi. Ben zaten TFF Yönetim Kurulu'na, kulübümüzün isteğiyle girmiştim. O görevimden istifa edeceğim. Zaten Divan Kurulu'nda da hizmet ediyorduk." şeklinde konuştu. Yılmaz, 3 Temmuz'dan bu yana yaşananlara da değindi: "Başkanımız suçsuzdur, Fenerbahçe suçsuzdur ve tescil edilmiştir. İlhan Ekşioğlu da suçsuzdur. Biz buna inanıyoruz. Görevimizi de bu doğrultuda devam ettireceğiz."



Koç'un bırakma gerekçesi ailevî sebepler

Fenerbahçe'nin yeni yönetimine girmeyen Sarı-Lacivertli kulübün eski asbaşkanlarından Ali Koç, bu kararı ailevî sebeplerden dolayı aldığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde yönetimde bulunmayacağını açıklayan Başkan Vekili Nihat Özdemir'in yerine geçmesi beklenen Ali Koç gerekçelerini şöyle özetledi: "Şahsım ile ilgili çok fazla spekülasyon oluyor. Speküle edilecek bir şey yok. Bazı kararlar tercihen verilir, bazı kararlar ise mecburen verilir. Bazı kararlarda gönül önde gider, mantık sonra gelir. Bazen de tam tersi olur. Hepsi karmaşık bir durumdaydı. Ama bazı ailevî nedenlerden dolayı üzülerek de bu kararı almak zorundaydım." Fenerbahçe'ye hizmetlerinin yine devam edeceğini vurgulayan Ali Koç, "3 Temmuz'dan sonra olduğu gibi yine elimden geldiği kadarıyla maddî manevî, kulübün yanında olacağım. Bu alınması gerek bir karardı. Ama Ali Koç olarak baktığımız zaman tüm Fenerbahçeliler gibi bu sevda tabii ki bitmez. Fenerbahçe'mizin bu sıkıntıları sonuçlanana kadar hepimiz görev bilinci içinde kulübümüze destek vermeye devam edeceğiz. Bu sadece resmiyette olmayacak ama diğer taraflarda hizmet etmeye devam edeceğim." dedi.(Zaman)