Başkanlığını İsmail Tepecik’in yaptığı dernek yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi’nin kararını 17 Temmuz’dan sonra vermesinin kararın hakettiği değeri bulamayacağı anlamına geldiğini belirtti. İşte Fenerbahçe Avukatlar Derneği’nin açıklaması:

Almış olduğu kararlarla Türkiye’nin normalleşmesini sağlayan, kaybolan hukuk devletine olan inancın yeniden oluşmasına katkı sağlayan, adil yargılanma konusundaki almış olduğu hassas ve kritik kararlarla daha özgür ve demokratik bir hukuk devleti yaratılmasına katkı sağlayan Anayasa Mahkemesi’ne olan güvenimiz ve inancımız tamdır.

Bununla birlikte Adil Yargılanma konusunda geride bırakılan karanlık dönemin ilk ve en açık mağduru olan Fenerbahçe hakkında da bağımsız ve yüce Anayasa Mahkemesi’nin gereken kararı alacağından eminiz. Ancak biz Fenerbahçeli Avukatlar bu kararın içeriği kadar zamanlamasını da önemsiyoruz. Zira Fenerbahçe’mizin Şampiyonlar Ligine katılması yolunda İsviçre Federal Mahkemesine yaptığı başvurunun en önemli hukuki argümanı hiç şüphesizdir ki Anayasa Mahkemesinin vereceği karar olacaktır. Bu nedenlerle Anayasa Mahkemesinin 17 Temmuz 2014 sonrasında alacağı bir kararın hak ettiği değeri bulamayacağı da aşikardır. Fenerbahçeli Avukatlar olarak, Anayasa Mahkemesinden beklentimiz Türkiye’nin önünü açan diğer davalarda göstermiş olduğu hassas ve kararlı duruşu Fenerbahçe’mizden esirgememesi ve 3 Temmuz’dan bu yana Türkiye sınırları içerisinde yeterince mağdur edilen Fenerbahçe Spor Kulübünün uluslararası platformlarda da aynı mağduriyetle karşı karşıya bırakılmaması için Adil Yargılanma konusunda bir an önce karar alınarak Fenerbahçe’ye Anayasal haklarının teslim edilmesinin sağlanmasıdır.