Avukatı Ahmet Metin Genç ile Trabzon Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Göktaş, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında oynanan ve evsahibi ekibin 6-0'lık galibiyeti ile sonuçlanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi, Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e gönderilen mesajlar, elinde bulunan CD ve imzasız mektup ile ilgili açıklama yaptı.

Göktaş, Fenerbahçe-Ankaragücü maçından sonra kamuoyuna çeşitli açıklamalarda bulunduğunu belirterek, ''Biz Ankaragücü'den bir futbolcuya Emre Belözoğlu tarafından telefon edildiğini söylemiştik. Bu futbolcunun ismini de açıklamamıştım. Daha sonra ise futbolcunun Kağan Söylemezgiller olduğu ve mesajın içeriği ortaya çıktı. Tüm kamuoyu da bunu duydu. Bundan sonra bana bir imzasız mektup geldi. Bu mektupda tüm detaylar belirtiliyordu'' dedi.

Göktaş'ın avukatı Ahmet Metin Genç ise Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e gönderilen mesajlar, ellerinde bulunan CD ve imzasız mektup ile ilgili olayda adı geçen şüpheliler Emre Belözoğlu ve Ekrem Okumuş hakkında ''şike'' iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Ligin şaibeli olduğuna ilişkin iddiaların bulunduğunu öne süren Genç, bu konuda da çalışmalarını tamamladıktan sonra suç duyurusunda bulunabileceklerini belirterek, ''Soruşturmanın sağlıklı ve cesur bir şekilde yürütüleceğine inanıyoruz'' dedi.

Açıklamanın ardından Göktaş ve Genç, şikayet dilekçesi ile CD ve imzasız mektubu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e gönderilen mesajlar, elinde bulunan CD ve imzasız mektup ile ilgili olayda adı geçen şüpheliler Emre Belözoğlu ve Ekrem Okumuş hakkında ''şike'' iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın avukatı Ahmet Metin Genç, yaptığı açıklamada, ellerindeki tüm bilgi, belge ve imzasız mektubu Cumhuriyet Savcılığına verdiklerini ifade etti.

Genç, ligin şaibeli olduğuna da inandıklarını vurgulayarak, ''Bize göre bu lig şaibeli bir şekilde bitmiştir. Bu konuda da çalışmalarımızı tamamladıktan sonra suç duyurusunda bulunabiliriz. Soruşturmaların sağlıklı ve cesur bir şekilde süreceğine inanıyoruz'' dedi.

Emre Belözoğlu ve Ekrem Okumuş hakkında ''şike'' iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nde Fenerbahçe ile Ankaragücü arasında 33. haftada oynanan futbol maçı öncesinde atılı suça konu olan olaylar meydana geldiğini savunularak, şunlar kaydedildi:

''12 Mayıs 2011 tarihinde 14.45 ile 21.28 sularında şüpheli Ekrem Okumuş'a ait olduğu öğrenilen telefon ile Ankaragücü'nün lisanslı futbolcusu Kağan'a ait olduğu öğrenilen telefon arasında mesaj görüşmeleri olmuştur. Bu görüşmeden haberdar olan Kemalettin Göktaş, durumu basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmıştır. Telegol programına katılan şüpheli Ekrem Okumuş, bu görüşmeyi kabul ettiğini ancak şakalaşmak amacıyla yaptığını beyan etmiştir. Şüpheli Okumuş'un bu beyanı suç ikrarıdır. Bu kadar önemli bir maç öncesi rakip takımın oyuncusu ile bu şekilde konuşulamaz. Dolayısıyla Okumuş bu mesajları teyit ederek, suçu itiraf etmiştir.''

Söz konusu dilekçede mesaj içeriklerine bakıldığında mesaj görüşmesini şüpheli Emre Belözoğlu'nun yaptığının anlaşıldığı savunularak, şunlar ifade edildi:

''Çünkü ifadeler Emre adına kullanılmaktadır. Dolayısıyla şüpheli Ekrem'in bu beyanının, Emre'yi kurtarmaya, olayın vahametini ve suçu gizlemeye dönük olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenlerle Emre'nin kullandığı tüm telefonların tespiti ile saat itibariyle söz konusu telefonların aynı frekansta bulunup bulunmadığı belirlenmeli. Maçtan önce başka telefon görüşmelerinin bulunup bulunmadığının araştırılması durumunda olayın daha net aydınlanacağı muhakkaktır.

Söz konusu eylemlerin 6222 sayılı yasanın ilgili maddelerinde şike suçunu oluşturmaktadır. Zira yapılan görüşmenin spor müsabakasının sonucunu etkilemeye yönelik olduğu açıktır. Tüm bu nedenlerle, makul suç şüphesi görülen kişiler nedeniyle, bahse konu telefonlar ile şüphelilere ait tespit edilecek tüm telefonların TİM (Telekom İletişim Başkanlığı) marifeti ile yapılan görüşme veya MSN'lerin tespitini, yine konu ile ilgili tanıkların dinlenmesini ve yapılacak soruşturma neticesinde kuvvetli suç delillerine ulaşılması durumunda şüpheliler hakkında cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını talep ederiz.''



Zaman