Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu yitirdiği maçın sonunda büyük bir skandal yaşandı.

Taraftar böyle kahroldu!
Karşılaşmanın uzatmaları oynanırken, iki kez yapılan Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 tamamlandığı anonsu tribünlerde ve kulübede şampiyonluk havasının yaşanmasına neden oldu.
Saha içindeki futbolculara da aynı bilgi verilince, takım teknik yönetimin de uyarıları ile maçı bıraktı ve geri paslarla karşılaşmanın sona ermesini bekledi. Tribünlerden konfetiler uçurulurken, şampiyonluk coşkusu yaşanmaya başlandı.


 İşte Kadıköy'deki anonsu yapan isim



Başkan Yıldırım'ın, Trabzonspor maçının son anlarında yaşanan anons skandalına neden olan Hakan Bingöl'ü dövdüğü iddia edildi.

Trabzonspor maçının son bölümünde yaşanan anons rezaleti gündemin ilk sırasına otururken, yönetim de skandalın sorumlusu ilan edildi.

Tribünlerden ‘Yönetim istifa’ sloganları yükselirken Aziz Yıldırım’ın anons sorumlusu Hakan Bingöl’ü tekme tokat dövdüğü iddia edildi. Olayların başlamasına neden olarak gösterilen Bingöl de, polis tarafından gözaltına alındı. (Haberturk)

90 dakikanın bitiminde Fenerbahçeli taraftarlar şampiyon olmuşcasına sahaya girerek büyük sevinç yaşadı, futbolcular omuzlara alındı, bazı oyuncular ezilme tehlikesi atlattı. Bu sırada “Şampiyon Fenerbahçe” diye bir anons daha yapıldı. Ancak bir süre sonra Bursaspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yendiği, yanlış bilgi verildiği anonsu yapılınca, sevinç şoka dönüştü.
Saha içinde bazı futbolcuların etrafını çok sayıda taraftar sararken, özel güvenlik elemanları futbolculara eşlik etti.
Bu arada anonsları Hakan Birgül isimli bir kişinin yaptığı ve karşılaşma sonrası gözaltına alındığı bildirildi.

VE İHANET!

VE İHANET!


Bursaspor’un galibiyetiyle şok yaşayan Fenerbahçe taraftarı “Mabed” olarak tanımladığı stadı yangın yerine çevirdi. Koltuklar söküldü, tribünler ateşe verildi, stat dışındaki olaylarda birçok kişi yaralandı
Fenerbahçe taraftarı, Bursaspor’un galibiyetini öğrenince, bu kez sevincin yerini sert tepkiler aldı.
Kızgınlıklarını tribün koltuklarını sahaya fırlatarak gösteren sarı-lacivertliler, ardından koltuk ve pankartları yakmaya başladılar. Bir bölümde tribün koltuklarını yakan taraftarlar, maç sırasında meşaleler nedeniyle yanan pankartları tutuşturup yangın çıkardı. Türk Telekom tribününün çok sayıda bölümünde ateş yakıldığı görüldü. Özellikle maraton üst tribününün bir bölümündeki alevler büyük bir alana yayılınca stat görevlileri korkulu dakikalar yaşadı. Bu tribünde iki ayrı noktada büyüyen alevlere saha içine giren itfaiye ekipleri müdahale ederken, rüzgârın da etkisiyle yayılmaya başlayan yangını söndürmekte zorlandılar.

Taraftar böyle kahroldu!

Cam-çerçeve indi
Karşılaşma sonrası stat dışında da büyük olaylar çıktı. Güvenlik güçlerinin müdahalesine karşın yaşanan gerginlik daha da büyüdü. Olaylara müdahale etmek isteyen güvenlik güçlerine taş ve benzeri yabancı maddelerle saldıran taraftarlara, polis ise tazyikli su sıkarak karşılık verdi.
Yaşanan olaylarda çok sayıda taraftarın da yaralandığı görülürken, ambulans istenmesine rağmen kavganın devam etmesi nedeniyle yaralılara müdahale edilemedi. Bu arada, bazı taraftarların stat otoparkını ve Fenerium mağazalarını da taşladıkları gözlenirken, güvenlik görevlilerinin yatıştırmaya çalıştığı olaylar uzun süre devam etti.


Daum'u bize verin

Daum'u bize verin

Şampiyonluğu son maçta kaybeden Fenerbahçe'de taraftarlar, yönetim locasını ve basın toplantı odasını basarak Christoph Daum'a tepki gösterdi.
Turkcell Süper Lig'de sezonun son maçında Trabzonspor'la 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe'de taraftarlar çileden çıktı.

Şampiyonluğa kesin gözüyle bakan sarı-laciverli tarafartarlar, beklenen olmayınca önce yönetim locasını sonrasında ise basın toplantı odasını basarak "Christoph Daum'u bize verin" diye bağırdılar.

Fenerbahçe yönetiminin takımın ve Trabzonsporlu futbolcuların hala Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda olduğu ve sarı-lacivertli taraftarların sakinleşmesini beklediği bildirildi.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve sarı-lacivertlilerin şampiyonluğu kaybettiği maçın ardından iki takım teknik direktörü de basın toplantısı yapmadı.


BASIN TOPLANTISI DÜZENLEMEDİLER
 Karşılaşma sonrası yaşanan olayların ardından güvenlik nedeniyle Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in basın toplantısına katılmadıkları öğrenildi.


TARAFTAR, BASIN ODASINA GİRDİ
Fenerbahçeli öfkeli bir taraftar, basın toplantı odasına girerek, ''Nerede bu antrenörler?'' diye bağırdı.

Basın toplantı odasının kapısını tekmeleyerek açan taraftar, teknik direktör Christoph Daum'un odada olmadığını görünce bu kez tepkisini gazetecilere yöneltti. Basın mensuplarına tepki gösteren ve ''Hani tüm takımlar bize yatıyordu?'' diye bağıran taraftarı, güvenlik güçleri gözaltına alıp odadan çıkardı.

Taraftar böyle kahroldu!

Yıldırım bırakıyor

Fenerbahçe taraftarının maç bitiminde istifaya davet ettiği Aziz Yıldırım’ın yol ayrımına geldiği öğrenildi. Hafta içinde yapılacak yönetim toplantısında başkanın ayrılma isteğini arkadaşlarına bildireceği ileri sürüldü

Sezon başında taraftarlara üst üste üç şampiyonluk sözü veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşma sonrası büyük üzüntü yaşadı.
Maçın son dakikalarında Şeref Tribünü’nden ayrılarak locada karşılaşmayı izleyen ve kaçan goller sonrası duvarları yumruklayan Yıldırım’ı arkadaşları zorlukla sakinleştirdi.
Fenerbahçe seyircisi ise kaçan şampiyonluğun faturasını yönetime çıkardı. Maç bitiminde uzun süre Başkan Aziz Yıldırım’ı istifaya davet eden taraftarlar, basın odasına da saldırarak Teknik Direktör Daum’u tartaklamak istedi. Ancak bunu başaramadılar.
Başkan Aziz Yıldırım’ın Denizli’den sonra ikinci kez son hafta yaşadığı büyük hayal kırıklığının ardından istifanın eşiğine geldiği öğrenildi. Hafta içinde yönetim kurulunu toplayacak olan başkanın, ayrılma istediğini arkadaşlarına aktaracağı ve genel kurula gitme önerisini getireceği ileri sürüldü.

Ancak başta Ali Koç olmak üzere birçok yöneticinin başkanın acele bir karar almaması için yakın markaja başladığı, Aziz Yıldırım’ın görevi bırakmasının Fenerbahçe’ye daha büyük zarar vereceğini düşündükleri bildirildi.
Bu arada Teknik Direktör Christoph Daum’un da ayrılığın eşiğine geldiği öğrenildi.


Bu ikinci skandal
Fenerbahçe anons skandalını 1970-71 sezonunda da yaşamıştı. Galatasaray’ın PTT’ye mağlup olduğu haberi yayılınca, Beşiktaş’ı 1-0 yenen Fenerbahçeli oyuncular şampiyonluk turu atmıştı.

Kadıköy karıştı!




Milliyet