UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen Avrupa kupalarından 2+1 yıl men cezasına itiraz eden Fenerbahçe Kulübü’nün, Tahkim Kurulu’nda yapacağı savunma için ilginç bir çalışma başlattığı ortaya çıktı.

 
Milliyet'in haberine göre; Sarı-lacivertli kulübün 10 Temmuz’da Nyon’a yapacağı çıkarma öncesi şike davasında adı geçen ve İstanbul 16. Ağır Ceza mahkemesi tarafından gerek tanık, gerekse sanık olarak dinlenen şahıslardan “şike iddialarıyla ilgim yoktur”, “Fenerbahçe Kulübü ve yöneticilerinin TFF’den hakem talebi olmamıştır”, “Fenerbahçe başkanı ve yöneticilerinin şikeyle ilgili olduklarına dair bilgim yoktur” şeklinde yazılar aldığı belirlendi. Bu arada dönemin bazı federasyon yöneticilerinin Fenerbahçe’den gelen bu talebe olumsuz yanıt verdiği de vurgulandı.
 
Yaklaşık 90 kişiden 60’ına ulaşan ve altında kendi imzaları bulunan dilekçeleri UEFA Tahkim Kurulu’nda yapacağı savunma sırasında kullanacağı öğrenilen Fenerbahçe Kulübü’nün, Türkiye Futbol Federasyonu 2. Etik Kurulu raporu, Disiplin ve Tahkim Kurulu kararlarını da gündeme getirebileceği ifade edildi.
 
UEFA Disiplin Kurulu’nun henüz şahıslarla ilgili bir karar vermemesini de savunmasında kullanmayı planlayan sarı-lacivertli kulüp avukatlarının 10 Temmuz tarihine kadar bu konuda bir karar çıkarsa, farklı bir strateji izleyecekleri kaydedildi.
 
YARGITAY'I MI BEKLİYOR?
 
Disiplin Kurulu raportörünün aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 5 yönetici hakkında ömür boyu men cezası talep etmesine karşın, Disiplin Kurulu’nun 25 Haziran’da açıkladığı kararlarında söz konusu şahıslara yönelik herhangi bir yaptırımın olmaması, “Kurul şahıslar ile kulüpleri ayırdı” tezinden çok, “UEFA şahıslar için yargıtay kararını bekliyor” yorumlarına neden oldu.
 
Raportörden Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler için ek rapor isteyen Disiplin Kurulu’nun, Yargıtay’dan çıkacak olası cezalarla elini güçledirmeye çalıştığı ve ömür boyu men konusunda ısrarlı olduğu iddia edildi. Fenerbahçe ile ilgili Tahkim Kurulu kararının 15 Temmuz’a kadar çıkması beklenirken, cezanın onanması durumunda sarı-lacivertli kulübün ilk hamlesi Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi nezdinde yürütmeyi durdurma isteği olacak.