Tur atlayan tarafın Güney Afrika'nın ev sahipliğindeki 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne katılacağı eşleşmede İrlanda Cumhuriyeti, Paris'te oynanan 1-0'ın rövanşında, Fransa karşısında Robbie Keane'in golüyle öne geçmişti. Uzatmaya giden karşılaşmada bitime 17 dakika kala Fransa, William Gallas'la bir gol bulmuş, ama asisti yapan Thierry Henry meşin yuvarlağı net bir şekilde elle düzeltmişti. İsveçli hakem Martin Hansson, İrlanda Milli Takımı oyuncularının uzun süren itirazlarına rağmen golü geçerli saymıştı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Henry ise altı pas içinde topu eliyle düzelttiğini kabul ederek, "Evet, top elime değdi, ancak ben hakem değilim. Ceza sahası içindeydim ve önümde iki savunma oyuncusu vardı. Top elime doğru geldi. Hakem bunu görmedi ve düdük çalmadı ben de devam ettim. rtık hiçbir şey değişmez. Dünya Kupası'na gittiğimiz için çok mutluyum" ifadelerini kullanmıştı.

"MAHKEMEYE GİTMEDİK, 5 MİLYON EURO ÖDENDİ"

Skandal golün üzerinden 6 yıl geçerken, FIFA'ya rüşvet ve yolsuzluk baskınıyla birlikte ilginç bir detay ortaya çıktı. İrlanda Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı Başkanı John Delaney'in, olayı mahkemeye götürmemeleri karşılığında FIFA'nın kendilerine 5 milyon Euro ödediğini itiraf etmesi futbol dünyasında şok etkisi yarattı.

Geçtiğimiz günlerde FIFA başkanlığından istifa eden Sepp Blatter ile bu konuda anlaştıklarını açıklayan Delaney, "O günlerde Blatter'le görüştüğümüzde bize güldü. Ona şikayetimizi aktardım ve bir anlaşmaya vardık. 5 milyon Euro ödendi, bu İrlanda Futbol Federasyonu için önemli ve iyi bir anlaşmaydı" dedi.