1996’da göreve başladığı dönemde Florya’da ‘kolej havası’ yaratarak büyük başarılara imza atan Terim, yeniden aile ortamı kurmak istiyor. Deneyimli teknik adam işe tesislerde bulunan çim sahaların zeminlerinin yenilenmesiyle başladı. Yardımcılarına “İyi zeminde doğru antrenman tekniklerini uygulamazsak fizik açıdan güçlenemeyiz” diyen Terim’in yenilenen sahalarla bizzat ilgilendiği öğrenildi.

Geride kalan 3 sezonda Florya’da ‘Futbolcuya dayalı düzen’ kurulduğu eleştirilerini dikkate alan Terim, farklı bir projeye imza atıyor. Başarılı çalıştırıcı, tesis giriş ve çıkışlarına yeniden düzenleme getirip, randevulu görüşme sistemini uygulatacak. Ayrıca futbolcuların bir arada daha fazla vakit geçirmeleri için Florya’daki kamp odaları elden geçiriliyor. Bu arada G.Saray’ın eski futbolcusu Mehmet Topal dün Florya’da Terim, Hasan Şaş ve Ümit Davala’yı ziyaret etti.

Aysal’dan düşman açıklaması

G.Saray Başkanı Ünal Aysal’ın, Sarı - Kırmızılı kulübün dergisinde yer alan röportajında kullandığı, “G.Saray’ın düşmanı G.Saraylılar” ifadesi camiada büyük yankı uyandırdı. Aysal sözlerine açıklık getirerek, “G.Saray gerektiğinde kendisini eleştirmekten, özeleştiriden korkmayacak, kaçınmayacak. Kaçınırsak çağa ayak uyduramayız. Türkiye’de futbol rekabeti neredeyse bir meydan savaşına dönüşebiliyor. Bu agresifliğin cezasını kulüplerimiz ödüyor. Ben G.Saray’ın başkanıyım ve kulübüme zarar veren davranışlara izin vermem. Bu sezon takım keyif verecek ve seyircim, taraftarım alkışlayacak. Küfür etmeyeceğiz, zafer marşlarımızı söyleyeceğiz” dedi.


Cumhuriyet