Sarı-kırmızılı kulübün, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında konuşan Eşref Alaçayır şunları kaydetti:

"Dursun Özbek yönetimi, genel kurul tarafından seçildiğinde derdest bir dava vardı. Galatasaray Adası'ndaki bazı kaçak yapıların yıkılması kararına karşın, idari mahkemesi nezdinde bir dava açılmış sonrasında da Dursun Yarsuvat yönetimi, işletmecinin kaçak inşaatlar ve akde uygunsuzluk nedeniyle bir tahliye davası açmıştı. Bu davada, danıştayda bulunan dosyanın beklenilmesine karar verilmiş ve sonraki duruşma 27 Eylül 2016 olarak belirlenmişti. Galatasaray Adası'ndaki uygunsuz yıkım nedeniyle akde aykırılık kesinleştiğinden, 27 Eylül'deki tahliye davasında şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz."

Tahliye kararı çıkacağı yönündeki inançlarının tam olmasına rağmen, işletmecinin sözleşmedeki başka şartlara da uymadığı için bir dava daha açacaklarını belirten Alaçayır, "Galatasaray Adası'nın mevcut işletmecisi sözlü ve yazılı olarak uyarılmasına rağmen anlaşma şartlarına uymamaktadır. Uymayacağını da yazılı olarak bize bildirmiştir. Galatasaray Spor Derneği üyeleri ve yakınlarından şezlong paraları alınmakta, yalnızca üyelerin kullanımına sunulan Aslanlı restoran dışarıdan kimseler alınmaktadır. Daha sonra ise bu restoran tamamen servise kapatılmıştır. Bu yeni gelişmeler doğrultusunda, Galatasaray Adası'ndaki mevcut işletmecinin tahliyesi için yeni bir dava daha açacağız. İşletmecinin tahliyesi ile ilgili önceki davalar da devam etmektedir." ifadelerini kullandı.