OSMAN AYKUT
Şampiyonlar Ligi’nde sahasında oynadığı Schalke maçında 1-1 berabere kalarak turu sıkıntıya soktuğu için morali bozulan Galatasaray’a bir kötü haber de Yargıtay’dan geldi. Söz konusu kurum, Sarı-Kırmızılı kulübün, Adnan Polat ve yönetiminin 27 Mart 2011’deki mali kongrede idari yönden ibrasızlığını durduran karara karşı yaptığı itirazı hukuka uygun görmedi ve reddetti. Buna göre eski başkan Polat ve yönetimi hakkında idari açıdan ibra edilmedikleri yönündeki duyuru geçerliliğini yitirmiş oldu.

Polat ve ekibi, 27 Mart 2011’deki kongrede mali açıdan sınıfı geçmiş ancak idari yönden ibra edilmediği duyurulmuştu. Polat’a yakın isimler, kongre oylamasının usulsüz ve sağlıksız yapıldığı gerekçesiyle olayı mahkemeye taşımış, İstanbul’da görülen dava sonucunda herhangi bir usulsüzlük olmadığı kararı çıkmıştı. Dosya Yargıtay’a gitmiş ve karar bozulmuştu. Dün de bu bozulan karara kulübün yaptığı itiraz reddedildi ve başa dönüldü.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Refik Arkan, Adnan Polat’ın yakın çevresi tarafından ortaya atılan, “Bu kararla mevcut yönetimin 2011’den bu yana aldığı kararlar hukuksuz hale geldi.” iddialarına cevap verdi. Arkan, Sarı-Kırmızılı camiada seçimin ibrasızlık neticesi değil, Adnan Polat yönetiminin seçim kararı almasından dolayı gerçekleştiğini söyledi.

İddia edildiğinin aksine mevcut yönetimin yasal ve aldıkları kararların da hukuka uygun olduğunu dile getiren Arkan, “Her iddiaya cevap vermeye kalksak biz işimizi yapamayız. Galatasaray’da her iş hukuka ve usulüne uygun yapılır. Kulübümüzde seçim, ibrasızlık neticesi değil, Adnan Polat ve yönetiminin seçim kararı alması üzerine yapılmıştır. Hiçbir hukuksuz yan yok ve sıkıntı söz konusu değil.” dedi.

Polat’ın yönetim aleyhine yaptığı açıklamalar sebebiyle kulüpten ihracının şu aşamada söz konusu olmadığının altını çizen Aysal’ın yardımcısı, “Biz Adnan Bey’e saygı duyuyoruz. Kulübümüzün başkanlığını yapmış bir isim için kötü konuşmak istemem. Bir şikayet gelirse oturulur, karar verilir.” ifadesini kullandı. Arkan, bu tür hukuki gelişmelerin futbol takımını olumsuz yönde etkilemesinin de söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.