ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Antalya'da düzenlenecek dünya kupasına hazırlanan görme engelli judo milli takımı sporcuları, bu organizasyonda çok fazla madalya kazanmayı hedefliyor.

Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonunca (IBSA) 21-23 Nisan'da Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Judo Dünya Kupası için Antalya'da kampa giren milli sporcular, günde çift idmanla çalışmalarını sürdürüyor.

Görme Engelliler Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Ahmet Kambur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Nisan'a kadar sürecek kampa 12'si kadın 26 sporcunun katıldığını söyledi.


- Asıl hedef paralimpik oyunları


IBSA Judo Dünya Kupası'nın Türkiye'de ilk kez Antalya'da gerçekleştirileceğini ifade eden Kambur, "Milli takım olarak asıl hedefimiz, 2020 Paralimpik Oyunları. Bu turnuva, 2020 yolunda önemli bir organizasyon. Sporcular için puan maçları özelliğini taşıyor. Şu ana kadar ciddi bir katılım, yaklaşık 40 ülkenin müracaatı söz konusu. 260'ya yakın sporcunun iştirakini bekliyoruz. Bizim çalışmalarımız iyi geçiyor. Kampa katılan tüm sporcularımız dünya kupasında tatamiye çıkacak. 10-11 Kasım'da da Portekiz'de dünya şampiyonasına katılacağız." dedi.

Organizasyonu çok önemsediklerini dile getiren Kambur, şunları kaydetti:

"IBSA, 'Türkiye büyük bir ülke. Türkiye, bu organizasyona layıkıyla ev sahipliği yapar' dedi. Biz de buna inandık. Organizasyonun en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Çok fazla madalya kazanmayı hedefliyoruz. Başarıya odaklandık. Geçen yıl Azerbaycan'daki İslam Dayanışma Oyunları'nda 2, İngiltere'deki Avrupa şampiyonasında 7, Özbekistan'daki dünya kupasında da 3 madalya kazandık. Antalya'da daha iyilerini yapmak istiyoruz."


- Görme engelli judosunun farkı


Kambur, görme engelli judosunun, normal judodan en önemli farkının, sporcuların müsabaka alanına kadar antrenörlerince koluna girilerek hakeme teslim edilmesi olduğunu aktardı.

Hakemin, sporcuları birbirine tutturup mücadeleyi başlattığını aktaran Kambur, "Diğer kurallar, teknikler aynı. Bir de müsabakaların içerisinde hakemlerin sporcular dışarıya çıkmasın diye uyarıları oluyor." diye konuştu.


- "Dünyanın en iyi sporcularıyla yarışacağız"


Milli takım antrenörü Kürşad Kambur sporcuların motivasyonunun yüksek olduğuna dikkati çekti.

Dünya kupasında iyi sonuçlar alacaklarına inandıklarını vurgulayan Kambur, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ile Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kürşad Tambur, "Dünyanın en iyi sporcularıyla yarışacağız, heyecanlıyız. Sporcularımızla beraber dünya kupasını bekliyoruz. İnşallah ülkemize iyi dereceler, madalyalar kazandıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kadınlar 48 kiloda bronz madalya kazanan Türk görme engelli kadın judocu Ecem Taşın da "Geçen yıl yaptığımız maçlarda Avrupa ikinciliği, dünya üçüncülüğü elde ettim. Burada yapılacak dünya kupasında ise ilk üçe girmeyi hedefliyorum. Asıl hedefim, 2020 Paralimpik Oyunları." bilgisini verdi.