ANKARA (AA) - Grekoromen Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'na hazırlık kapsamında Almanya Grand Prix'sinde mücadele edecek.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 22-28 Ekim tarihlerinde Macaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren milliler, Azerbaycan'daki yaklaşık 20 günlük kampın ardından yarın Almanya'ya giderek Dortmund kentinde 18-19 Ağustos'ta yapılacak Grand Prix'ye katılacak.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora, Azerbaycan Milli Takımı ile Bakü'de çok iyi şartlarda kamp yaptıklarını belirterek, "Özellikle Azerbaycanlı kardeşlerimiz bizimle çok ilgilendi. Kadrolarında çok yetenekli sporcular var. Tüm sıkletlerdeki güreşçilerimiz için verimli bir çalışma oldu." ifadelerini kullandı.

Almanya'da bir kez daha sporcuların kendilerini test etme şansı bulacağını vurgulayan Bora, "Bu turnuvaya genç ağırlıklı bir kadroyla gidiyoruz. Çünkü amacımız alternatifli bir kadro kurmak. Güreşçilerimizin deneyim kazanmaları için turnuvalar oldukça önemli. Turnuvanın ardından kamp çalışmalarımız Türkiye’de devam edecek. Dünya Şampiyonası'na kadar tamamen hazır hale geleceğimize inanıyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

Salih Bora, Remzi Öztürk, Akif Canbaş, Ruhi Seren, Suat Aksakal, Muttalip Ayar ve Ata Karataş'tan oluşan teknik heyet yönetimindeki milli takımda şu sporcular yer alıyor:

55 kilo Doğuş Ayazcı, 60 kilo Elçin Ali, 63 kilo Abdurrahman Altan ve Onur Atalay, 67 kilo Atakan Yüksel, 72 kilo Murat Dağ ve Cengiz Arslan, 77 kilo Serkan Akkoyun ve Yunus Emre Başar, 87 kilo Salih Aydın ve Ali Cengiz, 97 kilo Süleyman Demirci ve Cenk İldem.