ANKARA (AA) - 2017 Dünya Kulüpler Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor Grekoromen Takımı, üçüncü oldu.

Türkiye Güreş Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre İran'ın İsfahan kentinde düzenlenen ve 13 ülkenin şampiyon takımlarının mücadele ettiği organizasyona İstanbul Büyükşehir Belediyespor; Müslüm Alınlı, Fatih Üçüncü, Yunus Özel, Serkan Akkoyun, Burhan Akbudak, Metehan Başar, Hammet Rüstem, Atakan Yüksel, Fatih Başköy ve İrfan Mete ile katıldı.

Büyükşehir Belediyespor, üçüncülük maçında Gürcistan'ın Gürcüler takımını 6-4 yendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, zorlu bir turnuvada üçüncülük elde eden Büyükşehir Belediyespor'u kutlayarak, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor, yıllardır Türk güreşine çok önemli sporcular ve başarılar kazandırmış bir kulübümüz. Tabii burada, belediye başkanlığı döneminden itibaren güreşe büyük sevgi duyan ve destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı unutmamak lazım. Onun katkıları, hem İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübünün hem de Türk güreşinin önünü açmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yönetici, antrenör ve sporcularını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.