Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulunan Avukat Tuba Torun 3 sayfalık dilekçesinde, "İbrahim Hacıosmanoğlu 28 Ekim 2015 tarihinde Gaziantep -Trabzonspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada 'Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez' şeklinde söylemde bulunmuştur" denildi.

"KADINLAR VE ERKEKLER EŞİT HAKLARA SAHİPTİR"
"Avrupa İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine göre, 'Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Herkes ırk, renk,cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin işbu beyanamede ilan olunan tekmil haklarından ve bütün hürriyetlerden istifade edebilir" denilen dilekçede Anayasa'ya göre de kadınlar ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğunun belirtildiği ifade edildi.

"BİR KADIN OLARAK SUÇTAN ZARAR GÖRDÜĞÜMÜ BELİRTMEK İSTERİM"
Dilekçede, "Hacıosmanoğlu'nun yaptığı iş ve niteliği sebebiyle kitlelere hitap eden ve yönlendiren, kitlelerce takip edilen ve bu sebeple rol-model alınması mümkün bir şahsiyettir. Haliyle Hacıosmanoğlu'nun kadınların onur ve haysiyeti aşağılamaya yönelik bu tavrı aynı zamanda çok sayıda kişiyi olumsuz yönde etkileyecek, ayrımcı zihniyetin meşrulaşmasına zemin hazırlayacak ve kamu düzeni için tehdit oluşturacak niteliktedir. Bir kadın olarak, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakaret niteliğindeki bu söyleminin onurumu ve şerefimi rencide ettiğini, şahsımı ve toplum içindeki saygınlığımı olumsuz yönde etkilediğini ve manevi anlamda suçtan zarar gördüğümü açıkça belirtmek isterim. Şüphelinin hakaret suçundan ve savcılığınızca re'sen belirlenecek diğer suç teşkil eden hükümler uyarınca hakkında kovuşturma başlatılarak cezalandırılması gerektiği kanaatindeyim" denildi.