Ali ZENGİN/TRABZON-AHT
 
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin averajla şampiyon olmasının ardından çeşitli gösterilerde bulunan Trabzonsporlu taraftarlardan Başbakan Erdoğan için aşırıya kaçan slogan attıkları belirlenen 4 kişi hakkında TCK’nın 301. maddesi gereği 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
 
22 Mayıs’ta sona eren Spor Toto Süper Ligi’nde Trabzonspor, şampiyonluğu averajla Fenerbahçe’ye kaptırınca BordoMavili taraftarlar 25 Mayıs’ta yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte taraftarlar Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine sloganlar atarak haksızlığa uğradıklarını belirtti. Aynı zamanda şampiyonluğun kaybedilmesinde etkisi olduğunu iddia ettikleri Başbakan Erdoğan hakkında “Tayyip Alex’i bakan yapsana”, “Başbakan istifa, Fenerli başbakan istemiyoruz”, “Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek, Tayyip Trabzon’a nasıl gelecek” şeklinde sloganlar attı.
 
SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcılığı, aynı zamanda dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak hakkında da küfürlü ve haddi aşan tezahüratta bulundukları belirlenen kişilerden Fatih İ., Murat İ., Yalçın E. ve Murat B. hakkında TCK’nın “Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarını içeren 301. maddesi gereğince dava açtı. Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak kişiler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis istendi