Sarı kırmızılı formayı giydiği dönemde Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında 10 Mart 2001 Cumartesi günü Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 2-1 kazandığı maçta kırmızı kart kördüğü için orta hakem Erol Ersoy'a tüküren ve hakkında dava açılan Rumen Teknik Adam Georghe Hagi, İzmir 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 15.000 tl manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Georghe Hagi, antrenörlüğünü yaptığı takımın formasını giydiği dönemde, o zaman ki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'nde Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında yapılan maçta ikinci sarı karttan kırmız kart görerek oyundan atılmıştı.

Bu olayın ardından maçın orta hakemi Erol Ersoy'a tükürmesi sebebiyle hakkında açılan 2005/475 dosya numaralı dava dün sonuçlandı ve Hagi, 15.000 tl manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

Gençlerbirliği ile yapılan maçta haksız yere çift sarı karttan kırmızı kart gördüğünü ileri sürerek orta hakem Erol Ersoy'a tükürmediğini, ayağına basmadığını ve saha içerisinde de hakaret etmediğini söylemesine rağmen Davacı vekili Av. Ferhat Olgun Çelik ile Davalı vekili Av. Aykut Çetiner'in katılımıyla gerçekleşen duruşmada dosya incelenerek duruşmanın bittiği taraflara bildirildi.

T.C. İzmir 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin George Hagi hakkında verdiği karar ise şu şekilde:

'' G.D Ayrıntıları gerekçeli kararda açıklanacağı üzere,

1- 15.000,00 TL manevi tazminatın 10.03.2001 tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalıdan alınarak davacıya verilmesine,

- Fazla isteğin reddine,

2- Yasal diğer sonuçlara ilişkin, tebliğden itibaren 15 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere taraf vekillerinin yüzlerine karşı verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı. 31.01.2011''




gazeteport