G.SARAY Kulübü eski başkanı Adnan Polat, makbuzu bulunamayan 1 milyon dolarlık ödeme nedeniyle yargılandığı davada beraat etti. Kayıp paranın 2005-06 sezonu son haftasında ‘F.Bahçe’ye karşı Denizli’ye teşvik parası olarak gittiği’ iddiası ile gündeme gelen dava Çağlayan Adliyesi’nde dün görüldü.  Fenerbahçe Kulübü vekil göndererek, avukat Özge Tokarlı aracılığıyla davaya katılma dilekçesi verdi. Bu talebi Hakim Erdoğan Ayatan kabul ederken; Polat’ın avukatı Deniz Ketenci itiraz ederek, “Davanın konusu belli. F.Bahçe’nin burada suçtan zarar görme sıfatı yok” dedi. Ardından Polat da aynı yönde görüş bildirince hakim F.Bahçe Kulübü’nün suçtan zarar görme sıfatının bulunmadığı gerekçesiyle davaya müdahil olmasına izin vermedi. 
Adnan Polat savunmasında şunları ifade etti:

Galatasaray’ı şikeye karıştırmadım

“GÖREVE geldiğimde başkan merhum Özhan Canaydın’dı, bense yardımcısı idim. Başkan yardımcısı olarak, benim tek başıma kulüpten para çekme yetkim dahi yoktu. Başkan yardımcısı, ancak muhasip üye eşliğinde kulüpten para çekebiliyordu. Bu net bilgi ışığında şu an neden buradayım anlamış değilim. Ayrıca kulübün hesapları denetlenmiş ve ibra edilmiştir. 2008’den de 2011’e kadar G.Saray Başkanlığı yaptım. Ve o dönemde şike olayları patlak verdi. Birçok önemli kulübün şike davasında ismi varken, G.Saray’ın ismi karışmamıştır. Bahsedilen mektup da bana hiç gelmedi. Şu anda niye buradayım, bilmiyorum.”

Tulun: Polat’a serzenişte bulundum 

ADNAN Polat’ın ardından kulüpteki mali usülsüzlük nedeniyle kendisine mektup yazdığı ifade edilen Bülent Tulun salona çağırıldı. Tulun savunmasında şunları söyledi: “2006 Mayıs ayından sonra kulüple ilişkim kalmadı. 1.5 milyon dolarlık bir paranın kulüpte usülsüzce sayın Adnan Polat’ın şöforü Mustafa Kabasakal tarafından alındığını duydum. Bunun üzerine Polat’a serzenişte bulundum. Sonra bu meblağın makbuzla ödendiğini ve futbolculara dağıtıldığını duydum. Song geldiğinden beri sorun yaratan bir futbolcu idi. Mali açıdan hep problem çıkarırdı. Daha sonra ben de  paranın Song’a gönderildiğini öğrendim.” 

Uzatmayın, daha 4 dosyam var

İFADE veren Polat’ın şoforü Mustafa Kabasakal da “Böyle bir parayı teslim almadım” derken, Hakim Erdoğan Ayatan’ın kararını açıklamasından önce Polat’ın avukatı Deniz Ketenci, “Burası bakkal dükkanı değil, muhasebe sistemi ve uzmanları olan bir kulüp. Suç olsa bir mağdur olur” dedi. Ketenci’nin sözlerini uzatması üzerine Hakim Ayatan, tüm salonu güldüren “Lütfen fazla uzatma. Daha 4 tutuklu dosyam var” çıkışını yaptı. Ardından da davayı karara bağlayan hakim, sanık Adnan Polat’ın beraatına karar verdi.



Hürriyet