Gökhan Töre’nin vurulmasıyla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sakız çiğneyen Töre başkan tarafından uyarılınca sakızı yutmak zorunda kaldı.

Gökhan Töre ve arkadaşlarının, 21 Nisan 2014'te Şişli'de bir barda, silahla havaya ateş edilmesi üzerine tavandan seken kurşunlarla yaralanmaları yargıya taşınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosu Savcılarından Zeynel Sarıbuğa'nın hazırladığı iddianamede, saat 05.40 sıralarında Şişli'deki bir barda bulunan sanık Korhan Bahadır'ın, kimliği belirlenemeyen bazı kişilerle anlaşılmayan nedenle tartıştığı ve mekan içinde havaya 2 el ateş ettiği belirtilmişti. 

İddianamede, bu sırada aynı mekanda şüpheliyle herhangi bir ilişkileri olmayan mağdurlar Gökhan Töre, Taner Yalçın, Mahir Arslan, Hüseyin Kanat, Burkay İsen ve Kadircan İpekçi'nin de bulunduğu aktarılmıştı.

OLAYIN GELİŞİMİ...

Mağdurların tavandan parçalanıp seken mermi çekirdeğinden yaralandıkları iddianamede anlatılmıştı. Olay yerinden kaçan Bahadır'ın henüz yakalanamadığı kaydedilmişti. İddianamede, olaydan sonra Bahadır'a ait silahı polise teslim eden ve bu kişinin şoförü olduğunu söyleyen sanık Hasan Kutlu'nun ifadesinde, "silahı sonradan arabaya binen bir şahsın kendisine verdiği" beyanında bulunduğu belirtilmiş, "Kutlu'nun, Korhan Bahadır'ı suçtan kurtarmak amacıyla 'yalancı tanıklık' yaptığı kanaatine varılmıştır" denilmişti.

MAHKEMEDE SAKIZ KRİZİ!
Dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Son duruşmaya katılan Töre'nin duruşma sırasında sakız çiğnediği fark edilince kriz çıktı. Heyette bulunan bir hakimin durumu fark etmesi üzerine Töre'yi uyaran mahkeme başkanı, ünlü futbolcudan sakızı atmasını istedi. Töre ağzından sakız çıkarmayınca başkan 'ne yaptın sakızı?' diye sordu. Ünlü futbolcu ise yuttuğunu belirtti. Böylece duruşmadaki sakız krizi aşılmış oldu. (Sabah)