İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, federasyon başkanlarıyla Ankara'da bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Yerlikaya federasyon başkanlarına, 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın yol haritasını anlattı.

Bakanlık Merkez Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda federasyon başkanlarına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na dair beklentilerini ileten Hamza Yerlikaya, söz konusu sürecin önemine dikkati çekti.

Hamza Yerlikaya, federasyon başkanlarıyla Tokyo 2020 sürecinde yakın iş birliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nde (TOHM) hummalı ve titiz bir çalışmanın yürütüldüğünü aktaran Yerlikaya, "Amatör branşlardaki sporcuların gelişiminde TOHM ve sporcu eğitim merkezlerinin önemi bizler için çok büyük." ifadesini kullandı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 6-18 Ekim'de düzenlenecek 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın Tokyo 2020 öncesinde önemli bir prova niteliği taşıdığını kaydeden Yerlikaya, "Genç sporcularımızın kazandığı madalya ve başarılar, Türk sporumuzun geleceğine ışık tutacak. Sizlerden özellikle genç ve engelli branşlarında mücadele eden sporcularımızın gelişimine titizlikle yaklaşmanızı istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonlarında önemli bir deneyime sahip olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, özellikle marka organizasyonların Türkiye'ye kazandırılması noktasında federasyonlardan gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spora verdiği öneme de değinen Hamza Yerlikaya, bu ilgi ve desteğin Türk sporunun gelişimi adına büyük bir şans ve fırsat olduğu vurguladı.

Federasyon başkanlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 günlük eylem planına ilişkin talimatlarını hatırlatan Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu alanda herkes üzerine düşen görevi dikkatli ve titizlikle yerine getirmeli. Türkiye'nin yol haritası için hepimizin büyük bir özveri ile çalışması gerekiyor. Sadece 100 günlük eylem planı değil, sonrasında konulacak plan ve hedeflerle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettikleri hedef ve vizyona ulaşmak için elimizi ve yüreğimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Türk sporunu zirveye taşıyacak olan bu inanç ve kararlılıktır."

Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği vizyon çerçevesinde federasyonların dijital dünyaya entegre olması gerektiğini de belirten Hamza Yerlikaya, federasyonların işlemlerinin e-devlet sistemi içerisinde daha aktif şekilde yer almasını istedi.

Bakan Yardımcısı Yerlikaya, sporcuların fiziksel ve mental gelişimi için büyük bir sorumluluğa sahip olan antrenörlerin temel yükümlüklerini yerine getirmesi adına federasyonların denetiminin arttırılması gerektiğini aktardı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da yer aldığı toplantıda federasyon başkanlarının görüş ve talepleriyle yakından ilgilenen Hamza Yerlikaya, bundan sonraki süreçte başkanlarla sık sık bir araya geleceklerinin de altını çizdi.