Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ufuk Özerten'in ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da statlarda olay çıkaranlar için hapis cezası gerektiğini söyledi.

Bakan Kılıç, "İlk olarak statlardaki güvenlik ihtiyacının özel güvenlik yerine polis tarafından karşılanması gerekiyor. Özel güvenliğin yetersizliği derbide görüldü. İkinci olarak ise suç işleyenlerle ilgili durumun hapis cezası olarak yeniden ele alınmalı. Hapis cezasındaki alt limitin, erteleme limitinin üzerine çıkarılması veya ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.

 TFF'ye çağrıda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı, "Seyirden men cezası var, para cezası var, hapis cezası var. 6222 sayılı kanunda hapis cezaları var, ama alt sınırdan olduğu için erteleniyor, geriye bırakılıyor. TFF e-bilet sistemini ivedilikle hayata geçirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DÖRT MADDELİK EYLEM PLANI

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynan Beşiktaş-Galatasaray maçında çıkan olayların ardından 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Daire Kanun'un tüm boyutlarının uygulamasıyla ilgili eylem planı hazırladı.

Stadyumlarda olay çıkaran holiganlara yönelik 6222 sayılı Kanun hükümlerince verilen hapis cezalarının erteleme kapsamından çıkarılması planlanıyor.

 Stadyumların güvenliği özel güvenlikten alınarak polise verilecek.

 Kameralı güvenlik ve elektronik bilet uygulamasına yeni yıla kadar geçilecek, 6 stadyumda başlayan uygulama yılbaşından itibaren tüm stadyumlarda uygulanacak.

 Ayrıca maçlarda görev alan polislerin sosyal haklarına güvence getirilecek.